Uruguay øyner lite VM-håp

Da Uruguay sikret 1-0 seier over Argentina sikret de seg playoff-plassen fra Sør-Amerika. Dermed møter de Australia i kampen om en plass i neste års fotball-VM.

Argentina var allerede før kampen klare for mesterskapet som går i Tyskland neste år. For Uruguay var det imidlertid helt nødvendig å vinne.

Derfor hadde ikke mindre enn 50.000 tilskuere møtt opp for å heie på bortelaget.

Og helt i starten av den andre omgangen fikk de frammøtte virkelig noe å juble for da Alvaro Recoba satte ballen fra Diego Forlan kontant i mål. Argentina ga imidlertid ikke bort seieren. I det 11. minutt hadde Roman Riquelme en kjempesjanse til å sende hjemmelaget i ledelsen med et spark som sendte ballen like over tverrliggeren. To minutter senere sendte Sebastien Battaglia ballen over fra kort hold.

Brasil vant kvalifiseringen

Regjerende verdensmester Brasil hadde få problemer med å slå Venezuela på hjemmebane. For Ronaldo ble det imidlertid en god kveld ettersom han satte inn sitt første mål for landslaget på mer enn ett år.

– Jeg håper ikke at jeg må gå igjennom noe slikt igjen på en stund, sier Ronaldo etter seks kampers måltørke.

Sist gang Ronaldo scoret var mot samme lag 9. oktober i 2004. Da vant Brasil 5-2. Den brasilianske spissen har scoret ti mål i VM-kvalifiseringen.

Men det var Adriano som satte inn kampens første mål. Han fikk ballen fra Ronaldinho og satte ballen i mål med venstrebeinet. Målet var hans sjette på åtte kvalifiseringskamper. Ronaldos mål kom i det 51. Roberto Carlos satte inn 3-0 målet på et frispark i det 61 minutt.

NY VM-SJANSE: Her jubler Alvardo Recoba for sin scoring som beseiret Argentina i natt. Uruguay får plass i VM dersom Australia slås i omspill. Foto: Scanpix/Reuters
NY VM-SJANSE: Her jubler Alvardo Recoba for sin scoring som beseiret Argentina i natt. Uruguay får plass i VM dersom Australia slås i omspill. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Kaptein Cafu var meget godt fornøyd med seier over Venezuela.

– Vi spilte godt på hjemmebane igjen. Og det var viktig å avslutte VM-kvalifiseringen med en seier, sier kapteinen.

Brasil har vunnet samtlige møter mot Venezuela. Brasil er også det eneste landslaget som har deltatt i alle VM siden 1930.

Trinidad klar for playoff

Trinidads Stern John sikret playoff for Trinidad etter at han satte inn to mål da Mexico ble slått 2-1. Dermed møter Trinidad Bahrain i kampen om VM-billett.

Playoff er det nærmeste Trinidad har kommet VM. Før nattens kamp sto det mellom Trinidad og Guatemala. Førstnevnte ledet med to poeng, og da Mexicos Jaime Lozano satte inn 0-1 målet i det 38. minutt så det svært så mørkt ut. For Guatemala hadde samtidig gått opp i 3-0 ledelse etter scoringer av Elmer Ponciano, Freddy Garcia og Carlos Ruiz.

I det 42. minutt utliknet imidlertid John og dermed øynet de frammøtte på Hasley Crawford Stadium, som for øvrig var fullsatt to timer før kampstart, et lite håp om playoff-plass. I den andre omgangen sikret Stern John imidlertid plassen da han satte inn 2-1 målet.

I CONCACAF-gruppen var USA, Mexico og Costa Rica allerede klare for VM. USA slo Panama 2-0 i sin siste VM-kvalifiseringskamp. (ANB)

<B>BRASIL-JUBEL: Ronaldo scoret endelig etter seks målløse kamper.