Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uruguay-stjerne måtte amputere

Men legene frykter fortsatt for livet hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Uruguay-spissen Dario Silva måtte i dag amputere høyrebeinet fra kneet og ned etter en alvorlig bilulykke i Montevideo.

33-åringen ble operert for et stygt brudd i beinet i går, men skaden var så komplisert at en amputasjon var uunngåelig. Silva skadet seg i Montevideo søndag da han mistet kontrollen over bilen, og kolliderte med en lyktestolpe i stor fart. Han ble kastet ut av et sidevindu og fikk lyktestolpen over høyrebeinet. I bilen satt også to andre menn, men de to slapp billig unna kollisjonen sammenlignet med Silva. 

På grunn av den alvorlige helsetilstanden, ble han i går lagt i koma.

Men selv om høyrebeinet nå er amputert, er tilstanden fortsatt kritisk.

- Silvas situasjon er absolutt ikke løst etter amputasjonen. Vi er bekymret over en mulig infeksjon, sier doktor Mario Canela ved La Espanola sykehus.

Silav har spilt 49 landskamper for Uruguay og scoret 15 mål.

Han har spilt for blant andre Cagliari, Espanyol, Malaga og Sevilla. I fjor spilte han med Azar Karadas i Portsmouth fram til februar. Siden da har han vært klubbløs.

MÅTTE AMPUTERE: Legene fryktet at de i verste fall måtte amputere foten til Dario Silva etter bilkrasjet søndag. I dag ble de tvunget til å gjøre akkurat det. Foto: AP
MÅTTE AMPUTERE: Legene fryktet at de i verste fall måtte amputere foten til Dario Silva etter bilkrasjet søndag. I dag ble de tvunget til å gjøre akkurat det. Foto: AP Vis mer