Uruguay til Copa-semi

To tvilsomme dommeravgjørelser sendte Uruguay til semifinale i Copa America søndag. Costa Ricas fotballeleganter tapte 1-2.

Costa Rica tok ledelsen ved Manchester City-spiss Paulo Wanchope seks minutter etter pausen, men Rodrigo Lemos utlignet ni minutter senere. Deretter kom dommeren i fokus.

Etter en drøy halvtime av andre omgang fikk Wanchope et mål annullert for offside, til tross for at TV-bildene viste at han var på linje med den siste forsvareren da ballen ble spilt.

Drøyt ti minutter senere ble Uruguay tilkjent et særdeles tvilsomt frispark. Repriser av episoden viste at Nicolas Olivera presterte stor skuespillerkunst da han kastet seg i bakken rett utenfor straffeområdet.

Pablo Lima ekspederte frisparket som gikk i mål via muren.

Dermed var det over og ut for Costa Rica, som var et av de beste lagene i de innledende kampene. Men de lette teknikerne slet med mer enn motstanderen søndag.

En elendig gressmatte med høyt gress og øsende regn ga laget en klar ulempe i forhold til Uruguays mannskap, som belaget seg mer på fysisk dyktighet. Uruguay var heller ingen publikumsvinner i innledningen. Laget scoret bare to mål på tre kamper og avsluttet gruppespillet med å få to mann utvist mot Honduras.

I semifinalen møter Uruguay Mexico, som slo Chile 2-0 i sin kvartfinale. Jesus Arellano og Daniel Osorno scoret mål i hver sin omgang.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 698385673


Varnish cache server