Uruguays president forsvarer Suárez

Uruguays president José Mujica forsvarer Luis Suárez og sier han ikke så den kontroversielle spissen bite noen i kampen mot Italia.

FORSVARER: Uruguays president, Jose Mujica (i midten) forsvarer Luis Suarez etter biteepisoden. Her er han sammen med blant andre landslagsspilleren Diego Lugano og kona Lucia Topolansky under en av Uruguays forberedende kamper til verdensmesterskapet. Foto: EPA/IVAN FRANCO
FORSVARER: Uruguays president, Jose Mujica (i midten) forsvarer Luis Suarez etter biteepisoden. Her er han sammen med blant andre landslagsspilleren Diego Lugano og kona Lucia Topolansky under en av Uruguays forberedende kamper til verdensmesterskapet. Foto: EPA/IVAN FRANCO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg så ikke at han bet noen. Men de gir hverandre så mange slag og spark, og vanligvis tåler de det, sa president Mujica til pressefolk onsdag.

Han beskrev landets stjernespiss som risikerer utestengelse dersom han blir kjent skyldig i å ha bitt italienske Giorgio Chiellini i skulderen, som «en strålende spiller».

- Vi valgte ham ikke til å være en filosof eller en mekaniker eller å ha gode manerer - han er en god spiller, fastslo Mujica.

Uflaks Suárez er anklaget for å ha bitt Chiellini i skulderen under tirsdagens VM-kamp som Uruguay vant 1-0. TV-bildene viser at Liverpool-spilleren setter munnen mot Chiellinis skulder. Spørsmålet er om det kan bevises at han bet, noe han to ganger tidligere er blitt dømt for å gjøre på fotballbanen.

Suárez er også tidligere dømt for rasisme og ble utskjelt for en hands på mållinjen i forrige VM som frarøvet Ghana en plass i sluttspillet og som isteden sikret Uruguay avansement.

Mange uruguayanere mener reaksjonene mot fotballhelten deres er både overdrevet og hyklersk.

VENTER: Uruguays spiller, Luis Suarez venter nå på FIFAs avgjørelse om biteepisoden. Foto: AP Photo/Hassan Ammar
VENTER: Uruguays spiller, Luis Suarez venter nå på FIFAs avgjørelse om biteepisoden. Foto: AP Photo/Hassan Ammar Vis mer

- I fotballen har jeg lært at du gjør det dommeren sier. Dersom vi skal dømme i fotball basert på det som vises på TV, så burde mengder med straffer og handser vært dømt. Dette er uflaks, sier president Mujica.

FIFA avgjør Ifølge uruguayanske medier kan en avgjørelse i disiplinærsaken i det internasjonale fotballforbundet FIFA komme allerede onsdag lokal tid, det vil si natt til torsdag norsk tid.

Uruguays VM-lag er i Natal og forbereder seg til åttedelsfinalen mot Colombia søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer