US Open - verdens mest populære Halfpipe-konkurranse?

Fredag 20. mars går kvalifiseringen i halfpipe finalen i US Open i Stratton, Vermont. Flere av de norske kjørerne er forhåndskvalifisert i rennet, som er ett av de mest tradisjonsrike snowboard-konkurransene i miljøet.

Jake Burton er, med Burton Snowboards, en av gründerne bak utviklingen av snowboard, og har i nesten 10 år arrangert dette rennet. Burton er også Terje Håkonsens boardsponsor, noe som gjør det sannsynlig at han vil stille i dette rennet.

 For første gang arrangeres det renn i displinen boardercross i US Open. Boardercross er omtalt som motorcross på board. Kupert terreng, portflagg og doseringer utgjør ei løype der finalistene kjører i puljer på seks. Det legges opp til et intenst kappløp der førstemann i mål vinner. Tor Bruserud leder ISF-boardercross world tour, og ligger godt an til å vinne rennet i Stratton. Boardercross går søndag 22. mars.

 Følgende norske kjørere stiller i US Open:

Halfpipe:

 Daniel Franck, Roger Hjelmstatstuen, Kim Christiansen, Kalus Hole, Rune Lundsør, Arild Brun Kjeldås, Marius Sommer, Stine Brun Kjeldås

Boardercross:

 Tor Bruserud, Børre Bie Larsen