US Open-aksjon for Suzann

EVIAN (Dagbladet): I slutten av februar ble Suzann Pettersen (21) invitert til verdens største golfturnering - US Open. For kort tid siden ble hun nektet start, fordi et formular ikke var sendt tilbake til rett tid. Nå kjøres det en internasjonal kampanje for å få med golfesset.

Suzanns manager og daglig leder i IMG Norge, Jan Ove Nystuen, er glad for at folk ute i verden engasjerer seg i denne saken.

- Jeg har ingen spesielle forhåpninger om at det kommer til å forandre avgjørelsen til arrangøren, men det er hyggelig at folk bryr seg, sier Nystuen til Dagbladet.

Stor trafikk

Redaktøren til golfstep.com og suzanngolf.com, Pål Næss, kan fortelle om et stort engasjement for at Suzann skal få lov til å delta i US Open.

- Vi har en sjeldent stor trafikk på Suzanns hjemmeside, sier Næss til Dagbladet.

- Det tyder på at dette fenger leserne.

Suzann sjøl har innstilt seg på at hun ikke skal være med i gigantturneringen andre helg i juli, men setter pris på at mange bryr seg.

- Det er selvsagt veldig hyggelig, sier Suzann til Dagbladet.

Redaktør Pål Næss registrerer den økende interessen om Suzann, og har mottatt e-post fra personer som ønsker å få med 21-åringen til US Open.

- Det er mange som sender innlegg til forskjellige nettsteder i Europa, sier Næss.

- Og oppslaget til nettstedet til ladieseuropeantour.com er nettopp at Suzann må få komme med.

Næss forteller at det kommer mange fanbrev til Suzanns hjemmeside fra USA, Australia og England.

Drømme-åpning

Gårsdagen her i Evian Masters åpnet som en god drøm: Suzann fikk birdie på de to første hullene. Men hun kom dessverre fort tilbake til virkeligheten med to bogeyer på de to neste hullene. Og endte dagen med én over par, og delt 22. plass.

- Jeg er skuffet over å gå én over par på runden, sier Suzann.

- Men jeg er i stand til å gå en kanonrunde i dag.

Hun har bestemt seg for å gi helt blaffen. Det betyr at hun kommer til å satse alt for en toppscore.

- Jeg skal i hvertfall være topp 15, lover Suzann.

  • Suzann går ut sine siste 18 hull klokka 10.40. Sammen med Laura Davies og Lynnette Brooky.
I TRØBBEL: Suzann Pettersen åpnet gårsdagens runde strålende, men endte raskt i bunkertrøbbel. - Jeg er skuffet over å gå én over par på runden. Men jeg er i stand til å gå en kanonrunde i dag, sier Suzann.