US Open i ferd med å regne bort

Avgjøres tidligst på mandag.

REGNER BORT: Engelske Lee Westwood kan lite annet gjøre enn å se banemannskapene på The Bethpage Black Course forsøke å fjerne enorme mengder med overvann på greenen under årets US Open, som er i ferd med å regne bort.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREW GOMBERT
REGNER BORT: Engelske Lee Westwood kan lite annet gjøre enn å se banemannskapene på The Bethpage Black Course forsøke å fjerne enorme mengder med overvann på greenen under årets US Open, som er i ferd med å regne bort.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREW GOMBERTVis mer

|||Også søndag skapte regnet forsinkelser i US Open i golf. Det betyr at vinneren kåres tidligst mandag.

Søndagens spill skulle etter planen starte 07.30 lokal tid (13.30 norsk tid), men regnvær betydde en forsinkelse på minst fire og en halv time.

Tredje runder var langt fra ferdigspilt da lørdagens spill ble avsluttet, og flere spillere hadde ennå ikke begynt på sin tredje runde. Regnforsinkelsen søndag gjorde det umulig å fullføre turneringen i løpet av dagen.

Allerede før den første ballen var slått, hadde arrangøren besluttet å beramme spill også mandag.

— Værvarselet for ettermiddagen er bra. Vi spiller så raskt vi kan og holde på så lenge det er mulig, sa turneringssjef Mike Davis.

— Det er umulig å fullføre fjerde runde søndag, men vi satser på å være ferdige ved middagstider mandag.

Blir det omspill, kan avgjørelsen bli utsatt til tirsdag.

Ricky Barnes fra USA ledet halvveis etter å ha satt turneringsrekord med 132 slag på to runder. Han er ett slag foran Lucas Glover og to foran Mike Weir.

Tittelforsvarer Tiger Woods er hele 11 slag bak lederen.

US Open er årets annen majorturnering i golf for menn.

(NTB)