US Open uten klar favoritt

Førsteseedede Lleyton Hewitt gleder seg til å komme i gang på Flushing Meadows for å forsvare US Open-tittelen sin i tennis, men han er ingen klar favoritt.

Alle de åtte ulike vinnerne i de ni siste store tennisturneringene er med, og selv om mange holder en knapp på australieren Hewitt, så kan like godt en av de andre vinnerne gå til topps.

Hewitt, som vant Wimbledon-turneringen tidligere i sommer, har ikke akkurat imponert den siste måneden. Han ble slått ut i første runde i en turnering i Toronto, gikk på et finaletap i Cincinnati og ble slått i tredje runde i en turnering i Indianapolis.

Han har slitt tungt, men er likevel ivrig til å komme i gang med US Open-turneringen til uken.

- Jeg har et håp om å heve meg skikkelig til uken, for nå kommer jeg tilbake til en bane som har betydd veldig mye for meg. Det er jo snakk om en bane som har forandret livet mitt. Jeg tror det kan bety noe for innsatsen og spillet mitt også, sier Hewitt.

Greg Rusedski, som slo Hewitt i Indianapolis, sier at det ikke blir lett å slå australieren igjen, men han er ikke slått på forhånd.

- Nei, Hewitt er favoritt, og er han i form blir han vanskelig å slå. De som ligger nærmest til å klare det er Andre Agassi og Carlos Moya. Hvem av dem som blir best avhenger av hvor rask banen er her i år, sier Rusedski, som helst vil se på seg selv som en sterk outsider.

Det var nettopp Moya som slo Hewitt i finalen i Cincinnati, så han har kvaliteter til å kunne gå til topps han også - og Agassi må man alltid regne med når han spiller på hjemmebane i New York.

NTB

SLITER LITT: Lleyton Hewitt har slitt litt i det siste, men satser på å forsvare seieren i US Open.