Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA advarer mot Aamodt Kilde etter ny overraskelse: - Oppsiktsvekkende bra

Da en syk Kristoffersen ikke var på topp, imponerte Aamodt Kilde med 2. omgangens nest raskeste tid.

IMPONERTE: Aleksander Aamodt Kilde har tidligere bare hevdet seg i fartsdisiplinene i verdencupen, men med nest raskeste omgangstid i finaleomgangen kjørte han seg i dag helt opp til 11. plass i storslalåmrennet i St. Moritz. Foto: NTB scanpix
IMPONERTE: Aleksander Aamodt Kilde har tidligere bare hevdet seg i fartsdisiplinene i verdencupen, men med nest raskeste omgangstid i finaleomgangen kjørte han seg i dag helt opp til 11. plass i storslalåmrennet i St. Moritz. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble trippelt fransk i storslalåmrennet i St. Moritz. Thomas Fanara triumferte foran Alexis Pintarault og Mathieu Faivre. Det har vært en stor fransk sesong, men en enda større sesong for det norske alpinlandslaget.

Alpinsesongen 2015/16 har vist at Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud fortsatt herjer i verdenstoppen, og at den norske fremtiden er sikret gjennom Henrik Kristoffersen og Aleksander Aamodt Kilde.

- Det har vært en fantastisk sesong for både meg og laget. Vi stortrives sammen, bygger hverandre opp og gleder oss på hverandres vegne. Jeg tror vi blir enda bedre neste år, sier Kilde til Dagladet.

I årene som kommer vil trolig Kristoffersen dominere de tekniske disiplinene, mens Kilde vil gjøre det samme i fartsdisiplinene. Men i dagens storslalåmrenn viste Kilde at han også kan bli en fremtidig stjerne i storslalåm med 2. omgangens nest beste tid.

Det har ikke fartsprinsen vært i nærheten av tidligere, men da han tok sin første verdenscupseier i utfor i slutten av januar, avslørte han storslalåmdrømmen overfor Dagbladet.

- Jeg håper å hevde meg i storslalåm også. På mange måter er det noe av det viktigste vi gjør. Å få inn svingkurvene er nyttige også i fart, sa Kilde i januar.

- En fremtidig trussel i storslalåm I dag kjørte 23-åringen fra Bæum seg opp fra 19. plass til 11. plass med en sensasjonelt god finaleomgang. Det var hans desidert beste prestasjon i storslalåm noensinne. I finaleomgangen kjørte han raskere enn Marcel Hirscher og en rekke storslalåmstjerner.

Det amerikanske skiforbundet er stumme av beundring og advarer nå mot Kilde også i tekniske disipliner.

- Det ser ut som om Kilde kommer til å bli en fremtidig trussel også i storslalåm, skriver amerikanerne på sin Twitter-konto med over 45 000 følgere.

NRKs ekspertkommentator og forhenværende landslagssjef Marius Arnesen er enig med det amerikanske skiforbundet.

- Det er herlig kjørt av Aleksander. Nå kan vi begynne å glede oss til toppresultater av Aleksander i storslalåm også, håper NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

Kilde er selv overveldet over prestasjonene denne sesongen, ikke minst krystallkula i super-G og verdenscupseieren i utfor.

UTSLITT Henrik Kristoffersen var helt utslitt og utkjørt etter storslalåmrennet i St. Moritz. Med sykdom i kroppen endte han på 10. plass. Foto: NTB Scanpix
UTSLITT Henrik Kristoffersen var helt utslitt og utkjørt etter storslalåmrennet i St. Moritz. Med sykdom i kroppen endte han på 10. plass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det har vært en drømmesesong. Et eventyr. Jeg har gjort det mye bedre enn jeg hadde drømt om. Det har vært ekstremt moro, sier Kilde til Dagbladet.

- Oppsiktsvekkende bra En rekke internasjonale storslalåmstjerner var sjanseløse mot fartsspesialisten Kilde.

- Det er oppsiktsvekkende bra. Helt fantastisk. Han kjører jo over sju tideler raskere enn Felix Neureuther, kommenterte Andreas Toft under selve konkurransen.

Den første som slo Kilde var Henrik Kristoffersen, men det var bare så vidt. 21-åringen, som sliter med tette luftveier og knapt sov i natt, tapte litt og litt hele veien, men holdt unna med 25 hundredeler i mål.

Normalt sett konkurrerer Kristoffersen og Kilde i to helt forskjellige ligaer i storslalåm, men i dag var de altså jevngode.

Kjetil Jansrud var blant dem som ble passert av Kilde i finaleomgangen, men også Jansrud leverte en oppløftende prestasjon i storslalåm. Dagens 14. plass er sesongens beste resultat i storslalåm for fartsspesialisten fra Vinstra.

Kristoffersen runder av sesongen i morgendagens slalåmrenn, mens Kilde og Jansrud satte punktum for 2015/16 med dagens storslalåmrenn.

- Jeg tar ferie med en god følelse. Jeg kommer tilbake til Norge på mandag og skal feire med en god middag med gode venner, forteller det norske stjerneskuddet.


Hele Norges coronakart