Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA advarer mot tannkrembomber under OL

Tror terrorister vil gjemme sprengstoff i tubene.

SJEKKES NØYE: En mann undersøkes med metalldetektor på flyplassen i Sotsji. Hvis USAs advarsel tas alvorlig, må også tannkremtubene undersøkes nøye. Foto:  AFP PHOTO / MIKHAIL MORDASOV /NTB Scanpix
SJEKKES NØYE: En mann undersøkes med metalldetektor på flyplassen i Sotsji. Hvis USAs advarsel tas alvorlig, må også tannkremtubene undersøkes nøye. Foto: AFP PHOTO / MIKHAIL MORDASOV /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter har sendt ut en advarsel til flyplasser og amerikanske og utenlandske flyselskap som flyr til Russland under OL, om å være på vakt for tannkremtuber som kan inneholde ingredienser til å lage bomber.

En amerikansk tjenestemann sier til nyhetsbyrået AFP at de har informasjon om at flygninger til Russland er spesielt utsatte mål mens vinterlekene pågår.

Ingen konkret trussel I en uttalelse sier det amerikanske departementet for indre sikkerhet (DHS) at meldingen er sendt ut for å være på den sikre siden og at DHS ofte deler slik informasjon med samarbeidspartnere og allierte.

«Vi er ikke klar over noen konkrete trusler mot USA på dette tidspunkt», heter det i en uttalelse fra departementet.

«Som alltid omfatter sikkerhetsapparatet en rekke tiltak, både åpne og skjulte. DHS vil fortsette å justere tiltakene for å passe til et trusselbilde i utvikling», heter det videre.

Terrorfrykt Mange frykter at militante islamister skal angripe OL-byen Sotsji under vinterlekene, som starter fredag. Russerne fastholder at de har full kontroll og at byen er et trygt sted å være i de to ukene vinter-OL varer.

USAs president Barack Obama har sagt at han mener det er trygt å reise til Sotsji i forbindelse med OL. Amerikanere som vil dra, bør gjøre det, sa presidenten fredag.

Sikkerhetsrådet i Det hvite hus sier at den vurderingen ikke er endret som en følge av advarselen.

- Hvis vi mottar informasjon de neste dagene og ukene som forandrer vår oppfatning av om folk bør reise til Sotsji, vil vi kunngjøre det gjennom utenriksdepartementets vanlige kanaler, sier talskvinnen Laura Magnuson. (©NTB)

FRYKTER DISSE:  USA ber Russland være på vakt for bomber i tannkremtuber. Foto: AP Photo/Matt Rourke /NTB Scanpix
FRYKTER DISSE: USA ber Russland være på vakt for bomber i tannkremtuber. Foto: AP Photo/Matt Rourke /NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!