USA angrepet etter seier

USA slo hjemmefavoritt Russland 3-0 i ishockey-VM. Etter kampen haglet det gjenstander fra tribunen og spillerne måtte rømme arenaen.

Enden på oppgjøret ble rett og slett en skandale. De amerikanske spillerne og lederne måtte rømme inn i garderoben da publikum kastet tunge gjenstander fra tribunen.

Til og med journalister og russiske spillere ble truffet. En amerikansk leder med truffet i hodet av en gjenstand, men det er ikke kjent om han ble alvorlig skadet.

Da den amerikanske nasjonalsangen ble spilt like etter kampen, pep publikum høylydt.

- Det var alt annet enn morsomt, men jeg ble ikke spesielt redd, sa backen Erik Weinrich etter bråket.

-Vi ventet en reaksjon fra publikum, men at de skulle begynne å kaste alt mulig etter oss, trodde jeg ikke var mulig.

Men Weinrich, som har 12 sesonger bak seg i NHL, bagatelliserte deretter episoden ved å si at slikt også skjer i NHL og at St Petersburg til nå har arrangert et prikkfritt VM.

President Alexander Steblin i det russiske ishockeyforbundet var meget nedbrutt etter episoden. Han avbrøt den offisielle pressekonferansen i kveld for å reise og be det amerikanske laget og representanter fra det internasjonale forbundet om unnskyldning.

- Jeg er flau, dette er helt uakseptabelt, sa Steblin.

- Arenaen er helt ny og sikkerhetsopplegget har tydeligvis ikke vært godt nok. Dette skal ikke gjenta seg, lovet presidenten.

(NTB)