Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Junior-VM i ishockey:

USA ble verdensmestre etter dramatisk finale

Måtte til straffeslag.

FEIRET HARDT: Spillerne kunne juble for det amerikanske VM-gullet. Jimmy Wixtröm  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
FEIRET HARDT: Spillerne kunne juble for det amerikanske VM-gullet. Jimmy Wixtröm / Aftonbladet / IBL Bildbyrå Vis mer

USA er juniorverdensmestre i ishockey etter en dramatisk 5-4-seier i torsdagens finale mot vertsnasjonen Canada. Straffeslag måtte til for å kåre en vinner.

Finalekampen i Montreal gikk til straffeslag etter at 20 minutter med forlengning ikke hadde tvunget fra en vinner. Etter tre perioder var lagene like langt på 4-4.

I straffeslagkonkurransen som fulgte ble Troy Terry den store amerikanske helten. Han overlistet Canadas målvakt Carter Hart i fjerde omgang, mens den amerikanske målvakten Tyler Parsons i neste minutt nektet Anthony Cirelli scoring.

Jeremy Bracco kunne satt spikeren i kista for amerikanerne i femte runde, men også han misset. Det betydde lite, så lenge heller ikke canadiske Nicholas Roy holdt nervene i sjakk da han skulle avslutte for vertsnasjonen.

USA tok dermed VM-tittelen etter å ha vunnet alle sine sju kamper i mesterskapet. Canada ble også slått 3-1 i den siste gruppekampen.

Det er fjerde gang at gullet i junior-VM går til USA. Sist det skjedde var i 2013.

USA og Canada har møttes fire ganger tidligere i finalen. Samtlige har endte med amerikansk seier.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media