Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA-dommer dømte USA

I natt spilte USA OL-finale i ishockey for kvinner. Hoveddommer til kampen mot Canada var Stacey Livingston - fra USA!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Amerikanske og canadiske dommere får finalekampene fordi de er best, forklarte en talsmann for Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) den uhørte situasjonen.

Livingston dømte etter allmenn oppfatning alt annet enn upartisk. Blant annet sendte hun Canadas spillere i utvisningsboksen 13 ganger, mens USA slapp med seks utvisninger.

- Det var forferdelig. Vi fikk ingen avgjørelser vår vei. Det var som om dommeren var en av dem, sa Canadas stjerne Hayley Wickenheiser. Og det var hun jo, på en måte.

Canada, som riktignok spilte hardere enn vanlig, fikk i en fase av kampen åtte utvisninger på rad. Likevel greide de å vinne kampen 3-2, mot et lag som var ubeseiret i 36 kamper.

- Vi brukte oppførselen til amerikanerne og valget av dommer som ammunisjon, sa løperen Lori Dupuis.

Før finalen har amerikanske spillere moret seg med å ødelegge bilder av de canadiske spillerne og skryte av at de har et canadisk flagg på gulvet i garderoben sin.

- Alt var ved til ilden. Vi kunne ha tatt igjen, men vi gjorde det på isen i stedet, sa Vicky Sunohara etter Canadas første OL-gull i ishockey på 50 år.

(NTB-AFP)

Hele Norges coronakart