USA forventer flere tiltaler i FIFA-skandalen

Mener at etterforskningen ikke engang er halvveis.

MER VENTER: Sveits' justisminister mener at etterforskningen av korrupsjonen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ikke engang har kommet halvveis. Foto: Anthony Anex/Keystone via AP
MER VENTER: Sveits' justisminister mener at etterforskningen av korrupsjonen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ikke engang har kommet halvveis. Foto: Anthony Anex/Keystone via APVis mer

Sveits' justisminister mener at etterforskningen av korrupsjonen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ikke engang har kommet halvveis.

FIFA og justisministerne for USA og Sveits, Loretta Lynch og Michael Lauber, orienterte mandag pressen om den pågående etterforskningen av skandalen i FIFA.

- Basert på samarbeid med sveitsiske myndigheter og nye bevis, forventer vi nye tiltaler mot enkeltpersoner og enheter, sa Lynch.

- Vi er ikke engang ved pausen i etterforskningen, sa Lauber.

Undersøkelsene rundt skandalen, som førte til at 14 personer fra fotballorganisasjonen ble siktet for korrupsjonen i mai, er fortsatt i gang.

- Det jeg kan si er at ved siden av de ventende tiltalene, forblir vår etterforskning aktiv og pågående, og den har faktisk blitt utvidet siden mai, sa Lynch.

Mandag ble det bekreftet av Michael Lauber, sentral hos den sveitsiske påtalemyndigheten, at Sepp Blatter er med i FIFA-utredningen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram