USA hentet hjem fjerde OL-gull av fem mulige

Carli Lloyd ble den store helten mot Japan.

TOMÅLSHELT: Carli Lloyd (midten) scoret begge målene da USA tok sitt fjerde OL-gull av fem mulige i fotball.Foto: Brian Snyder / REUTERS / NTB Scanpix
TOMÅLSHELT: Carli Lloyd (midten) scoret begge målene da USA tok sitt fjerde OL-gull av fem mulige i fotball.Foto: Brian Snyder / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
ol-logo

OL Tokyo

2020

Carli Lloyd scoret målene som sørget finaleseier 2-1 over Japan torsdag. Dermed vant USA nok en gang OL-gull i fotball for kvinner.

De amerikanske jentene har vunnet fire av fem OL-turneringer siden fotball for kvinner kom med på programmet i sommerlekene i 1996.

Carli Lloyd scoret begge USAs mål i finalen, som på mange måter fortonet seg som et rent revansjoppgjør, for amerikanerne mot nasjonen som snøt dem for VM-triumf etter avgjørelse på straffer i fjor sommer.

Lloyd scoret tidlige mål i begge omgangene og USA så ut til å unngå enda et nervedrama. I semifinalen avgjorde Alex Morgan med 4-3-målet på overtid av ekstraomgangene mot Canada.

Men Japans Yuki Ogimi reduserte 2-0-ledelsen til halvparten da 63 minutter var spilt på Wembley. Asiamesterne klarte likevel ikke å finne veien til mål flere ganger og USA, som trenes av svenske Pia Sundhage, kunne slipp løs jubelen på nytt.

Etter finaleseieren kom igjen spørsmålet om ikke Sundhage snart skal bytte ut USA med Sverige.

- Det er vanskelig å tenke seg at en skal forlate dette laget. Dette laget har gjort meg til en framgangsrik trener, og jeg er veldig takknemlig for det, sa Sundhage.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer