USA innrømmer VM-juks

Etter en drøy uke i jubelrus fikk de amerikanske VM-heltene i kvinnefotball en ripe i lakken. Keeper Briana Scurry innrømmer at hun gikk for tidlig da hun reddet det avgjørende straffesparket i finalen mot Kina.

Los Angeles Times skriver torsdag på lederplass og i en stor artikkel på sportssidene at USA jukset seg til VM-gull. Takket være Scurrys ulovlige bevegelser på alle de fem straffesparkene, sikret USA gullet på uærlig vis.

«Det er ikke tvil om at USA jukset for å vinne. TV-reprisene viser det, et kyndig publikum så det og Scurry har innrømmet det» skriver Bill Dwyre i sin lederartikkel.

- Dommeren bestemmer, det er det eneste jeg vil si om denne saken, kommenterer generalsekretær Hank Steinbrecher i det amerikanske fotballforbundet.

- Testet dommeren

- Alle gjør det. Det er bare juks hvis du blir tatt, sier Scurry i en kommentar til avisen.

- Jeg testet dommeren på det første straffesparket. Hun blåste ikke da jeg gikk for tidlig, derfor fortsatte jeg, innrømmer Scurry som trolig ikke hadde reddet den avgjørende straffen hvis hun hadde fulgt reglene og blitt stående på streken.

Den kinesiske målvakten, Gao Hong, sto plantet på streken på alle de fem amerikanske forsøkene.

- Jukset

I Kina er avisoverskriftene store og uttalelsene sterke etter at TV-bildene har avslørt Scurrys «juks». LA Times' utenriksreporter Maggie Farley kan fortelle om kinesiske fotballfans i opprør.

«Utrolig», er tittelen i kjempetyper på sportssidene i torsdagens utgave av Shanghai News. Ved hjelp av en fotoserie på tre bilder viser avisen hvordan Scurry nesten sto midt mellom streken og straffemerket når Liu Ying skjøt.

Leserne får også si sin mening:

«Den amerikanske keeperen jukset. Våre spillere ga alt, men Scurrys uærlighet ødela for dem», sier en av dem.

(NTB)