GOD START: Lauren Cheney (nummer 12) feirer med lagvenninnene etter 1-0-scoringen mot Nord-Korea. Foto: REUTERS/Thomas Pete.
GOD START: Lauren Cheney (nummer 12) feirer med lagvenninnene etter 1-0-scoringen mot Nord-Korea. Foto: REUTERS/Thomas Pete.Vis mer

USA knuste Nord-Korea

Vant 2-0 i fotball-VM.

Scoringer av Lauren Cheney og Rachel Buehler ga USA 2-0-seier over Nord-Korea og en god start i fotball-VMs tøffeste gruppe.

Nord-Korea holdt følge med amerikanerne i en omgang, og hadde et par store sjanser til å ta ledelsen, men orket ikke å stå imot utover i annen omgang. Da radet USA opp sjanser og scoret på to av dem.

Gjennombruddet kom i det 54. minutt, da Shannon Boxx fant Abby Wambach med et langt oppspill. Den råsterke spissen løp opp ballen ute på venstresiden og slo inn i midten. Cheney vant i lufta og nikket ballen inn ved stolpen.

Rett etter kunne nordkoreanerne stjålet en utligning da Ri Ye-gyong skjøt fra langt holdt og så ballen sprette på tverrliggeren helt oppe i krysset. Men det var det nærmeste asiatene kom en utligning.

- Åpningskampen er alltid vanskelig. Etter denne seieren blir alt lettere, og derfor er vi fornøyde, sa USAs landslagssjef Pia Sundhage.

Punktert Hong Myong-hui i målet holdt Nord-Korea inne i kampen med en refleksredning på Wambachs nikk og ved å tippe et Amy Rodriguez-skudd utenfor stolpen. Men hun var sjanseløs da Buehler i det 76. minutt skjøt mellom beina på to forsvarsspillere i møljespillet etter et amerikansk innlegg som traff tverrliggeren og spratt ut i feltet.

Cheney og Buehler er lagvenninner i Boston Breakers, en klubb som i den amerikanske proffligaens første periode hadde flere norske spillere.

Innbytter Megan Rapinoe trodde hun ga USA 3-0-seier i sluttsekundene, men målet ble annullert for angrep på keeper.

Kan møte Norge Seieren betydde at USA, der Hege Riise er assistent for landslagssjef Sundhage, tok kommandoen i en gruppe der Sverige greide bare 1-0-seier over et Colombia-lag som burde være det klart svakeste laget.

Tirsdagens kamp ble sikkert fulgt med stor interesse av Eli Landsem og hennes spillere. Om USA vinner sin gruppe og Norge blir nummer to i sin, møtes lagene i kvartfinale i Augsburg 10. juli. Vinner Norge sin gruppe, blir det kvartfinale mot toeren i USA-gruppen i Dresden samme dag.

(NTB)

GLEDE: Lauren Cheney feirer med innbytterbenken. Foto: REUTERS/Tobias Schwarz
GLEDE: Lauren Cheney feirer med innbytterbenken. Foto: REUTERS/Tobias Schwarz Vis mer