USA knuste Spanias rekorddrøm

Sjokktap i Sør-Afrika.

OVERRASKENDE TAP: Verdenseneren Spania og Iker Casillas måtte se to baller i nettet for USA og drømmen om å tangere Brasils rekke forsvinne.Foto: AP
OVERRASKENDE TAP: Verdenseneren Spania og Iker Casillas måtte se to baller i nettet for USA og drømmen om å tangere Brasils rekke forsvinne.Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Spanias håp om å sette verdensrekord i fotball brast da USA vant 2-0 i semifinalen i kontinentcupen onsdag.

Før kampen var det få som tenkte tanken. Alt lå til rette for at Spania skulle sette rekord med 36 strake landskamper uten nederlag. Men drømmen ble knust på Free State-arenaen i Bloemfontein.

Jozy Altidore og Clint Dempsey sørget nemlig for en sensasjonell seier til USA, som aldri før har vært i finale i en FIFA-turnering for menn. Men i kontinentcupen har laget imponert sterkt. Med fysisk styrke og en sterk midtbane tok laget seg til semifinalen.

- Vi er veldig selvsikre, sa USA-trener Bob Bradley før kampen. Han hadde lagt en plan som skulle ta ut Spanias nøkkelspillere i en tidlig fase av spillet. Planen fungerte.

Respektløse

Ikke bare virket Spania bleke fra start, USA gikk respektløst til verks. Etter åtte minutter hadde amerikanerne hatt tre store sjanser til å ta ledelsen.

Etter en halvtime kunne ikke engang marginene redde Spania. Stortalentet Jozy Altidore (19) driblet seg fri på kanten av 16-meteren og fyrte løs et skudd Iker Casillas så vidt fikk hånden på. Keeperen klarte imidlertid ikke å hindre ballen fra å snike i mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer