VAR GJENNOMDOPET: Ben Johnson var proppfull av anabole steroider da han løp inn til gull på 100 meter i Seoul-OL i 1988. I ettertid er han blitt verdens kanskje mest beryktede doper, i hvert fall fram til Lance Armstrong ble dømt og deretter tilsto. Foto:  REUTERS/Gary Hershorn/Files
VAR GJENNOMDOPET: Ben Johnson var proppfull av anabole steroider da han løp inn til gull på 100 meter i Seoul-OL i 1988. I ettertid er han blitt verdens kanskje mest beryktede doper, i hvert fall fram til Lance Armstrong ble dømt og deretter tilsto. Foto: REUTERS/Gary Hershorn/FilesVis mer

- USA kommer til å tilgi Lance Armstrong

Doperen Ben Johnson om syklistens fall.

Lance Armstrong vil bli tilgitt at han jukset, mener den kanskje eneste andre idrettsmannen som har opplevd et tilsvarende fall i folks anseelse.

Den canadiske sprinteren Ben Johnson, som ble dopingtatt etter å ha vunnet OL-finalen på 100 meter i 1988, innrømmet senere systematisk doping.

- Amerikanerne kommer til å tilgi Lance Armstrong, sier han til BBC radio etter at syklisten la kortene på bordet og medga å ha dopet seg gjennom mange år.

INNRØMMET DOPING: Lance Armstrong sto fram hos Oprah. Foto: REUTERS/Harpo Studios
INNRØMMET DOPING: Lance Armstrong sto fram hos Oprah. Foto: REUTERS/Harpo Studios Vis mer

- Jeg tror ikke det blir vanskelig for ham å finne noe å gjøre. Jeg håper han kan gå videre og gjøre gode ting. Jeg tror folk vil dømme ham annerledes, basert på alt han har gjort for kampen mot kreft.

Mens Armstrong i mange år ble feiret som en av idrettens største, etter å ha vunnet Tour de France sju ganger, rakk Johnson å nyte sin status som verdens raskeste mann i bare tre dager før han ble dopingavslørt.

(NTB)