Golf:

USA leder Ryder Cup, men Europa hentet seg inn

5-3.

BAK: De europeiske tittelforsvarerne hentet seg inn etter en helsvart åpning av Ryder Cup, men USA endte med et overtak på golfkonkurransens første dag.
 Foto: NTB Scanpix
BAK: De europeiske tittelforsvarerne hentet seg inn etter en helsvart åpning av Ryder Cup, men USA endte med et overtak på golfkonkurransens første dag. Foto: NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De europeiske tittelforsvarerne hentet seg inn etter en helsvart åpning av Ryder Cup, men USA endte med et overtak på golfkonkurransens første dag.

Den første halvdelen av fredagen vant vertene fra USA alle fire foursomes og kunne notere seg for en ledelse på 4-0. Amerikanerne fikk med det sin beste start på den prestisjetunge turneringen siden 1975.

I de påfølgende fourballduellene hentet Europa seg inn – slik at dagen endte 5-3 i USAs favør.

– Det er bedre å være litt på etterskudd, men ha momentum. Spillerne spilte med stort hjerte og en voldsom vilje, og kjempet seg tilbake i kampen, sa Europa-kaptein Darren Clarke.

USAs favør

Kapteinene på begge sider satset på hver sin ubeseirede duo fra 2014 i foursomespillet. USAs Jordan Spieth og Patrick Reed spilte mot Justin Rose og Henrik Stenson for Europa.

I foursomes har hvert lag kun én ball i spill og spillerne skifter på å slå ballen. Derfor er lagarbeid og felles strategi en viktig del av en god foursome. Det gikk altså i amerikanernes favør i alle fire runder.

Når det spilles fourballs får derimot hver spiller sin ball, noe europeerne taklet betydelig bedre. I ettermiddagsspillet vant Europa tre dueller, mens amerikanerne sikret seg ett poeng.

Bukket

Hjemmepublikum på Hazeltine-banen i Minnesota var høyt oppe etter den svært gode formiddagen for USA, men nordirske Rory McIlroy tok gjerne på seg oppgaven med å dempe gleden noe. Sammen med Thomas Pieters sørget han for europeisk seier over Dustin Johnson og Matt Kuchar i fredagens siste møte.

– Det er litt mer fiendskap her, men jeg vil gjerne vise folk hvor mye dette betyr for oss, sier McIlroy, som vendte seg mot publikum og bukket da seieren i fredagens sisterunde var et faktum.

I spann med den engelske debutanten Andy Sullivan tapte nordiren sin innledende foursome-duell mot Phil Mickelson og Rickie Fowler. Med seg på det vinnende fourball-laget hadde McIlroy belgiske Thomas Peters.

Lørdag fortsetter Ryder Cup med nye dueller. Turneringen avsluttes med 12 singlekamper søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer