Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA, Mexico og Canada søker om fotball-VM: - USAs president støtter dette

Fotballpresidenten i USA hevder Donald Trump ikke har noen problemer med VM-samarbeidet.

SØKER OM VM: Victor Montagliani (venstre), president i fotballforbundet for Nord- og Mellom-Amerika og Karibia (CONCACAF), fotballpresidenten i USA, Sunil Gulati, og hans mexicanske motpart Decio de Maria. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
SØKER OM VM: Victor Montagliani (venstre), president i fotballforbundet for Nord- og Mellom-Amerika og Karibia (CONCACAF), fotballpresidenten i USA, Sunil Gulati, og hans mexicanske motpart Decio de Maria. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Vis mer

USA, Mexico og Canada har offentliggjort at de søker om fotball-VM i 2026 sammen. Trioen vil arrangere det første fotballverdensmesterskapet i tre land.

Søknaden ble offentliggjort på en pressekonferanse i New York mandag av Victor Montagliani, president i fotballforbundet for Nord- og Mellom-Amerika og Karibia (CONCACAF), fotballpresidenten i USA, Sunil Gulati, og hans mexicanske motpart, Decio de Maria.

Mesterskapet, som om ni år vil være utvidet til å inkludere 48 deltakerland, kan med andre ord havne i Nord-Amerika.

Under offentliggjøringen forklarte Gulati at tre tredjedeler av turneringen vil bli spilt i USA, mens Canada og Mexico avholder ti kamper hver.

Gulati tonet også ned spørsmålene om politikken til den ferske presidenten Donald Trump kunne sette en stopper for mesterskapet.

– Vi har styresmaktenes fulle støtte i dette prosjektet, sa han.

– USAs president støtter dette. Vi har ingen bekymringer, fortsatte han.

Ingen rivaliserende søknader har kommet inn for mesterskapet i 2026. Hvem som får arrangere mesterskapet er ventet å bli bestemt av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i 2020.

FIFAs regler forhindrer søkere fra Europa og Asia siden Russland arrangerer VM i 2018, mens Qatar har fått mesterskapet i 2022.

(NTB)