VANT SEMIFINALEN: USA vant 3-1 mot Frankrike. Foto:    AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
VANT SEMIFINALEN: USA vant 3-1 mot Frankrike. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHEVis mer

USA og Hege Riise klare for VM-finale

Vant 3-1 mot Frankrike.

USA tok seg til VM-finale i fotball for kvinner etter å ha slått Frankrike 3-1 onsdag.

Før kampen sto ikke Frankrike med en positiv statistikk: Null seire over USA var fasiten. Onsdag kveld skulle ikke tallene bli bedre.

Det startet godt for amerikanerne allerede etter ni minutter spill da Lauren Cheney sørget for 1-0. Baklengsmålet fikk Frankrike til å våkne og tok over spillet med å produsere sjanse på sjanse. Men det ville seg ikke, og de amerikanske jentene tok med seg en noe heldig ledelse til pause.

Også i annen omgang forsatte det franske laget å presse, og fikk endelig betaling etter 55 minutter. Sonia Bompastor utlignet etter å ha slått et innlegg fra venstre og i mål etter en stuss. En stund så det ut til at Frankrike ville klare å ta seg til finale, da amerikanerne lenge slet med å få tak i ballen. Men dette var ikke de franske jentenes kveld tross mye bra spill.

I det 79. minutt var USA tilbake i ledelsen etter at storstjernen Abby Wambach nikket ballen i mål fra bortre stolpe. Den franske målvakten Berangere Sapowicz hadde ingen heldig inngripen ved corneren da hun slapp til Wambach. Alex Morgan punkterte semifinalen tre minutter senere med sin 3-1-scoring.

USA-TRENER: Hege Riise er assistent i trenerteamet til USA. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX.
USA-TRENER: Hege Riise er assistent i trenerteamet til USA. Foto: Erlend Aas / SCANPIX. Vis mer

Assistenttrener Hege Riise og den svenske hovedtreneren Pia Sundhage kan dermed juble over at amerikanerne får sjansen til å ta sitt tredje VM-gull i Frankfurt søndag.

- Jeg synes Frankrike spilte en god kamp. Vi ble slitne utover i 2. omgang, men klarte å ta oss sammen og komme tilbake, sa USA-trener Sundhage.

- Abby, hun er bare best. Jeg er glad jeg har henne på laget, slo den svenske treneren fast.

(NTB)