- USA ønsker revansj

De amerikanske fotballjentene gløder etter revansj for finaletapet i Sydney-OL. Nesten daglig har representanter for de stolte og ærgjerrige sølvjentene hengt på telefonen til Norges Fotballforbund og mast om en sjanse til oppreisning.

- De er veldig opptatt av å slå oss, og vil ha revansj fortest mulig. Nå har vi avtalt to USA-kamper i februar, først mot et All Star Team, deretter mot USAs landslag, sier den nye kvinnelandslagstreneren Åge Steen (40) til Dagbladet.

I ettermiddag er han ringside på kvinnecupfinalen Asker- Bjørnar.

- Selv om Asker er favoritt, ser jeg ikke bort fra at Bjørnar kan overraske. Spørsmålet er om framgangen i laget er stor nok mot Askers rutine, sier Åge Steen.

Tidligere har han trenererfaring fra Grue, Kongsvinger, Haugesund, U20- og U21-landslaget.

4. til 6. november leder Åge Steen sin første A-landslagssamling i Østfoldhallen.

Selv om han har trent 11 av de 18 uttatte landslagsjentene før, er dagens situasjon både ny - og helt annerledes for ham enn tidligere.

Mister styringen

- Én av de nye utfordringene blir å observere og følge opp de mange fotballproffene. Fram til nå har vi bare hatt landslagsspillere fra de ti beste norske klubbene. Nå får vi spillere både i England og USA. Det gjør at vi også må forholde oss til internasjonale datoer, slik det lenge har vært i herrefotballen. Før styrte vi alt sjøl. Det gjør vi ikke lenger, sier Åge Steen.

Hege Riise, Ann Kristin Aarønes, Gro Espeseth og Bente Nordby skal spille proff-fotball i USA på nyåret.

Anita Rapp er allerede i USA og spiller college-fotball. Trioen Marianne Pettersen, Margunn Haugenes og Lynn Mork skal spille profesjonelt i Fulham.

Mer reising

- Den nye situasjonen gjør at jeg som trener både må reise mer for å se spillerne i aksjon, og at vi må ha observatører som vi kan stole på. Gaute Larsen er min mann i Fulham. I USA har jeg foreløpig ingen, sier Åge Steen til Dagbladet.

- Hvis proffene bruker hverdagen fornuftig, kan de heve landslaget ytterligere. Fordelen er at de får trent mer, og kan konsentrere seg fullt og helt om fotballen.

- Spørsmålet er om de fortsatt er sultne på landslagsspill etter at de endelig tjener penger på fotballen. Spesielt de som skal til USA vil leve godt av det de tjener, sier Åge Steen.