Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA: Russiske spioner saboterte OL

Kort tid etter at OL i Pyeongchang er over kommer påstander om sabotasje under både åpnings- og avslutningsseremonien.

CYBERANGREP: Ifølge Washington Posts kilder skal Russland stå bak cyberangrepet som ble utført under OLs åpningsseremoni. Foto: Reuters/Pawel Kopczynski
CYBERANGREP: Ifølge Washington Posts kilder skal Russland stå bak cyberangrepet som ble utført under OLs åpningsseremoni. Foto: Reuters/Pawel Kopczynski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-jubelen har knapt lagt seg før beskyldningene om sabotasje blusser opp, ifølge Washington Post.

Vinterlekene har fått kritikk for sviktende publikumsoppslutning, også på de to seremoniene, der flere seter sto tomme.

Den svenske avisen Aftonbladet siterer den amerikanske avisen på at det er mistanke om et cyberangrep utført av russiske spioner som gjorde at en stor del av billettene til seremoniene ikke ble tatt i bruk.

«Under åpningsseremonien lå OLs hjemmeside nede og flere besøkende kunne ikke hente ut sine billetter, noe som førte til flere tomme seter», skriver avisen.

Ifølge Washington Post skal dette dreie seg om et cyberangrep fra russiske spioner, flere hundre datamaskiner skal ha blitt hacket, og avisen skriver at spionene skal ha forsøkt å få det til å se ut som angrepet kom fra Nord-Korea.

– Vi ser nøye på saken. Det er et sørkoreansk problem, men vi har tilbudt oss å hjelpe, sier en kilde fra amerikanske myndigheter til avisen.

Russland var utelukket som nasjon til OL, men mange utøvere fikk lov til å konkurrere under det olympiske flagget.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!