Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA sender tidenes største OL-tropp til Sotsji

230 personer i 15 grener.

TIL OL: Alpint-stjernen Bode Miller er en av mange i den amerikanske OL-troppen. Årets tropp er rekordstor. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
TIL OL: Alpint-stjernen Bode Miller er en av mange i den amerikanske OL-troppen. Årets tropp er rekordstor. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

105 kvinner og 125 menn skal representere USA i alle de 15 OL-grenene i Sotsji. Aldri tidligere har en nasjon sendt så mange utøvere til et vinter-OL.

106 av de amerikanske utøverne i Sotsji har deltatt i OL tidligere, mens 99 av dem også var med i Vancouver i 2010. De var altså med i troppen som toppet medaljestatistikken etter OL for fire år siden.

Alpinisten Bode Miller er en av de mest kjente og populære utøverne i den amerikanske troppen, men Svindal-ekskjæreste Julia Mancuso (alpint), Shani Davis (skøyter) og Shaun White (snøbrett) er også kjente og kjære navn blant de amerikanske OL-deltakerne.

Spesielt er det også at korthekkdronningen Lolo Jones er tatt ut i toerbob. Også 100-meterløperen Lauryn Williams stiller i Sotsji. Det gjør dem til den niende og tiende amerikanske utøveren som har konkurrert både i sommer- og vinter-OL.

Curlingspilleren Ann Swishelm på 46 år er den eldste deltakeren i USAs Sotsji-tropp, mens fristilkjøreren Maggie Voisin på 15 er den yngste.

20 av de amerikanske utøverne kommer fra California som er den staten med flest OL-deltakere. I Vancouver for fire år siden vant de amerikanske utøverne 37 medaljer.

(NTB)

Hele Norges coronakart