FRISTET AV EUROPA: USAs landslagssjef Bob Bradley innrømmer at han lar seg friste av managerjobben i Aston Villa.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FRISTET AV EUROPA: USAs landslagssjef Bob Bradley innrømmer at han lar seg friste av managerjobben i Aston Villa.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JAVIER SORIANOVis mer

USA-sjef fristet av Villa-jobben

- Har alltid vært nysgjerrig på å være trener i Europa, sier Bob Bradley.

|||Newcastle - Aston Villa direkte fra kl. 14.30 i fotballstudio.

(Dagbladet): Kevin MacDonald fikk en drømmestart som vikarierende manager i Aston Villa da West Ham ble slått med overbevisende 3-0 hjemme på Villa Park i serieåpningen.

Søndag ettermiddag leder skotten laget for andre gang i Premier League-sammenheng, når John Carew og lagkameratene gjester St. James Park når Newcastle spiller sin første hjemmekamp i Premier League siden nedrykket i fjor vår.

Dersom framgangen skulle fortsette for MacDonald, kan han bli en vanskelig å overse når klubbeier Randy Lerner skal bestemme seg for hvem som blir Martin O'Neills permanente erstatter i sjefsstolen.

En annen av kandidatene som hyppig har blitt nevnt, er Lerners landsmann Bob Bradley, som har tatt det amerikanske landslaget et godt stykke nærmere verdenstoppen i sine fire år som landslagssjef.

- Rik historie
Bradley legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å prøve seg i Europa, og Aston Villa-jobben er i så måte en utfordring han kunne tenke seg.

- Aston Villa er en stor klubb med en rik historie og fantastiske supportere. Slike muligheter ville selvfølgelig være interessante. Det er åpenbart at Randy Lerner har gjort en solid jobb samtidig som tradisjonene har blitt holdt i hevd, sier Bradley til programmet Sportsweek på BBC Radio 5 Live.

Han er veldig imponert over hvordan Villa har håndert O'Neills plutselige oppsigelse, som angivelig skyldes uenighet om hvordan inntektene fra salget av James Milner til Manchester City skulle reinvesteres.

VIKAR: Kevin MacDonald har ledet Aston Villa etter at Martin O'Neill plutselig sa opp jobben. Han er også blant kandidatene til å overta jobben på permanent basis.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
VIKAR: Kevin MacDonald har ledet Aston Villa etter at Martin O'Neill plutselig sa opp jobben. Han er også blant kandidatene til å overta jobben på permanent basis.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer

- Aston Villa har tatt et fornuftig standpunkt. De er tålmodige, og har en veldig bra mann i Kevin MacDonald, som nyter stor respekt internt i klubben. De setter trolig sammen en kandidatliste, samtidig som de gir Kevin god tid til å vurdere framtida, poengterer Bradley.

Ikke direkte kontakt
Den amerikanske landslagssjefen har selv ikke vært i dialog med Villa-eier Lerner, men innrømmer at det har vært samtaler mellom Midlands-klubben og rådgiverne hans.

- Jeg hadde blitt beæret om jeg hadde fått en samtale med Randy Lerner. Jeg har ikke vært i direkte kontakt med ham, men det har vært diskusjoner med representantene mine for å kartlegge situasjonen, avslører han.

Bradley har kontrakt med det amerikanske fotballforbundet ut året, men holder alle muligheter åpne.

- I etterkant av VM har det vært noen diskusjoner med forbunet om framtidsplaner, og vi kommer til å fortsette med det i tida som kommer for å se hva som skjer. Det er utfordringer på begge sider. Jeg har alltid vært nysgjerrig på muligheten til å være trener i Europa. Samtidig er jeg veldig stolt av den jobben vi har gjort med det amerikanske landslaget, og det er stadig nye utfordringer, sier han.

Blant andre kandidater til jobben er tidligere England-sjef Sven-Göran Eriksson og tidligere Villa-kaptein Gareth Southgate. Et langt mindre sannsynlig alternativ, er Diego Maradona, selv om den argentinske fotballguden angivelig er åpen for å flytte til England, selv om han aldri har vært spesielt populær på balløya siden kvartfinalen under VM i 1986.

SLUTTET PÅ DAGEN: Kort tid før seriestart, sluttet Martin O'Neill i jobben som Aston Villa-manager uten forvarsel.Foto: SCANPIX/EPA/NICK WILKINSON
SLUTTET PÅ DAGEN: Kort tid før seriestart, sluttet Martin O'Neill i jobben som Aston Villa-manager uten forvarsel.Foto: SCANPIX/EPA/NICK WILKINSON Vis mer