- USA-spillerne er nok forbanna

Men slik kan Norge slå dem og sikre kvartfinale.

• Resultatservice: Fra kl. 17.30 kan du følge stillingen i Norges kamp mot USA 

(Dagbladet.no): I dag må Norge vinne for å være sikker på å nå sin første VM-kvartfinale - og da er det slettes ingen fordel at det er USA som står på motsatt halvdel av isen.

- Sjansene for seier er veldig minimale. USA har et svært sterkt lag, sjøl om de mangler noen spillere i dag, sier NHL-proff Ole-Kristian Tollefsen til Dagbladet.no.

- Vi er ikke sjanseløse

Han er ikke med til VM i Canada fordi han er skadd, men han skal selvfølgelig se dagens kamp på TV.

- Vi er ikke sjanseløse, det er man aldri. Men USA har et av verdens fem beste landslag per nå, understreker Columbus Blue Jackets-spilleren.

Hvis Norge skal ha noe mer enn en isbjørns sjanse i Syden, må følgende ting sitte, mener han:

Det som må fungere

MER JUBEL: Norge har gjennomført et så langt godt ishockey-VM i Canada, men må slå USA for å være sikker på kvartfinalespill. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
MER JUBEL: Norge har gjennomført et så langt godt ishockey-VM i Canada, men må slå USA for å være sikker på kvartfinalespill. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

• Vi må være like tålmodige tilbake, og benytte sjansene våre like godt framover, som vi gjorde mot Canada.

• Vi må være fysisk tøffe, samtidig som vi tør å spille.

• Keeperspillet må sitte 100 prosent.

Kort sagt handler det om å heve seg på alle områder i forhold til innsatsen mot Latvia.

- Da var det ikke noe tæl, og så gikk vi litt tom for energi, mener Tollefsen.

Forbannede USA-spillere?

I natt fikk USA unngjelde for Finland, riktignok med god hjelp av en måldommer som godkjente en scoring som gikk gjennom nettet på siden av buret.

- USAs spillere er nok forbanna for det som skjedde, og vi risikerer helt klart at Norge får unngjelde, frykter Tollefsen.

- USA-spillerne er nok forbanna

Men sjøl om Norge skulle tape for USA, er vi fortsatt kvalifisert for kvarten hvis Tyskland slår Latvia seinere i dag. Den kampen starter kl. 21.30.

JEVNT OG TØFT: USAs David Backs (t.h.) havnet i slåsskamp med med Finlands Anssi Salmela - i en VM-kamp som ble avgjort av en dommertabbe.