USA står klare til å redde ut amerikanere fra Russland dersom noe slikt skulle skje

Vil hjelpe Russland under OL.

FRYKTER SLIKE SCENER UNDER OL: Bildet viser en buss etter et grusomt selvmordsangrep i byen Volgograd, hvor til sammen 34 mennesker ble drept i to forskjellige angrep 29. og 30. desember. Foto: REUTERS/Sergei Karpov/NTB Scanpix
FRYKTER SLIKE SCENER UNDER OL: Bildet viser en buss etter et grusomt selvmordsangrep i byen Volgograd, hvor til sammen 34 mennesker ble drept i to forskjellige angrep 29. og 30. desember. Foto: REUTERS/Sergei Karpov/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA står klare til å redde amerikanske innbyggere ut av OL i russiske Sotsji, dersom behovet skulle melde seg i løpet av arrangementet.

Forsvarsminister Chuck Hagel fortalte reportere i går at de er beredt dersom en katastrofal terroraksjon skulle finne sted.

- Hvis vi trenger å frakte ut våre innbyggere, vil vi ha hensiktsmessige ordninger med russerne om å gjøre dette, sier Hagel ifølge NBC.

Hagel legger til at Russland ikke har bedt USA om hjelp eller teknologi for å forsvare de mange tusen deltakerne og publikummerne.

- Vi ønsker at de skal vite at hvis de trenger vår hjelp, så ønsker vi å hjelpe, sier Hagel.

Økt redsel Over 10 000 amerikanske utøvere og tilskuere er ventet å være på plass i Sotsji 7. februar.

Russiske myndigheter har som hovedoppgave å sørge for at sikkerheten rundt arrangementet ivaretas, men de siste forferdelige selvmordsaksjonene har økt redselen for militære angrep på OL-byen.

For tre dager siden ble det kjent at USA og minst fem andre OL-lag hadde mottatt terrortrusler før OL, noe som har skapt ytterligere redsel før mesterskapet. Den internasjonal olympiske komité fortalte NBC at de ikke så på trusselen som reell, og at de oppfattet trusselen som en «tilfeldig beskjed fra et medlem i det offentlige».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer