Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA står stille før brødreduellen i NFL

Stikkord: Manning.

SUPERMØTE: Peyton (t.v.) og Eli Manning har bare møttes to ganger tidligere i NFL-karrieren, men førstkommende søndag møtes de i New York. Her fra forrige møte, i 2010. Da vant Peyton og hans daværende Colts 38-14 over Elis Giants. Foto: Andy Lyons / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SUPERMØTE: Peyton (t.v.) og Eli Manning har bare møttes to ganger tidligere i NFL-karrieren, men førstkommende søndag møtes de i New York. Her fra forrige møte, i 2010. Da vant Peyton og hans daværende Colts 38-14 over Elis Giants. Foto: Andy Lyons / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Peyton (37) og Eli (32) Manning er begge blant de aller beste quarterbackene i NFL. Førstkommende søndag møtes de for bare tredje gang i karrieren, når New York Giants tar imot Denver Broncos på Metlife stadium i New York.

Storebror Peyton regnes av mange som en av tidenes beste quarterbacker, men 37-åringen har «bare» vunnet én Super Bowl.

32-årige Eli har aldri kunnet vise til like hvass statistikk som Peyton, men har sikret seg to Super Bowl-titler med Giants.

På søndag møtes de altså for tredje gang i karrieren, og det er Peyton som har tatt innersvingen på lillebror i «Manning Bowl» så langt.

- Spesielt I 2006 vant Peytons ekslag Indianapolis Colts 26-21, mens fire år seinere ble det 38-14-seier for storebror. Grunnen til at brødrene ikke har møttes oftere er det spesielle kampoppsettet i NFL, som gjør at lagene bare møter lag fra andre divisjoner i to av 16 grunnkamper hver sesong.

NFL-fansen i USA gleder seg uansett som unger til helgas store match, men de to brødrene selv er mest opptatte av å vinne for seierens skyld - ikke for å kunne sikre seg brorens skalp.

- Du innser at det er spesielt, men bare et kort øyeblikk. Med en gang kampen starter er fokuset på deres forsvar, og da er det bare å komme seg ut og spille, sier Peyton, ifølge USA Today.

Giants-tap Eli og Giants tapte sesongens første match 31-36 mot Dallas Cowboys forrige helg. New York-laget har mye å rette på før Broncos kommer på besøk.

Peyton ledet nemlig Denver-laget til en svært overbevisende 49-27-seier over sist sesongs Super Bowl-mester Baltimore Ravens. Eldstebroren kastet hele 462 yards, og ble den første quarterbacken siden Joe Kapp i 1969 som kastet til sju touchdowns i én kamp.

RÅ START: I sesongstarten mot Baltimore Ravens ble Peyton Manning den første siden 1969 som har kastet sju touchdown-pasninger i én kamp. Foto: Doug Pensinger / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
RÅ START: I sesongstarten mot Baltimore Ravens ble Peyton Manning den første siden 1969 som har kastet sju touchdown-pasninger i én kamp. Foto: Doug Pensinger / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Det fins ikke mange superlativer igjen for å beskrive den kvelden. Det som virkelig slo meg da jeg så han (Peyton) spille var tålmodigheten hans. Han la et konstant press på det forsvarende laget som var så dominerende at det ikke var snakk om å gjøre feil, sa Giants-trener Tom Coughlin i etterkant av oppgjøret.

Hemmeligheter Eli, som fikk tre «interceptions» mot seg i oppgjøret mot Cowboys, sier at han ikke har planer om å snakke med storebroren om «fotball» før søndagens møte. Alt handler nemlig om å holde på hemmelighetene.

- Du ønsker ikke å gi bort tips eller hint eller noe annet som vi kan forteller de defensive koordinatorene våre om, sier han.

• Søndagens oppgjør mellom Giants og Broncos sendes på Viasat Sport fra kl. 22.25.

SUPERFAMILIE: Både brødrene Eli (t.v.), Peyton  og pappa Archie (t.h.) har spilt i NFL som quarterback. Foto: Jordan Strauss  / Invision / AP / NTB Scanpix
SUPERFAMILIE: Både brødrene Eli (t.v.), Peyton og pappa Archie (t.h.) har spilt i NFL som quarterback. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling