Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- USA tar oss mer på alvor nå

Men Norge håper på nytt hockey-sjokk.

I KVELD ER DET USA: Ole-Kristian Tollefsen kolliderer med Martin Thörnberg under lørdagens kamp der Norge sjokkerte ved å slå Sverige. Foto: Petr David Josek, AP/Scanpix
I KVELD ER DET USA: Ole-Kristian Tollefsen kolliderer med Martin Thörnberg under lørdagens kamp der Norge sjokkerte ved å slå Sverige. Foto: Petr David Josek, AP/Scanpix Vis mer

Den sensasjonelle seieren over Sverige i ishockey-VM gjør at mandagens motstander, USA, tar de norske iskrigerne mer på alvor, tror assistenttrener Knut Jørgen Stubdal.

Norge overrasket med å slå Sverige 5-4 etter straffer i VM-åpningen lørdag. Det var første gang noensinne det ble norsk seier mot svenskene i et ishockeymesterskap.

Landslagsgutta fikk suge litt på karamellen etter seieren, men ikke lenge.

- Vi må nullstille oss nå. Det har vært mantraet til spillerne. Det hjelper ikke å slå Sverige hvis vi ikke får flere poeng. Da ender vi i nedrykksspillet. Vi trenger poeng enten i dag (mandag) eller mot Østerrike, sier landslagets assistenttrener Knut Jørgen Stubdal til NTB.

Norge møter tøff motstand i mandagens kamp. Nesten hele USA-troppen består av NHL-spillere.

- De er omtrent på samme nivå som Sverige. Vi slår dem kanskje 1 av 20 ganger. Vi får håpe det er i dag. De er i utgangspunktet bedre enn oss, mener Stubdal.

- Seieren mot Sverige ga oss selvtillit, mens USA tar oss mer på alvor nå enn de ville gjort i åpningskampen, legger assistenttreneren til.

Stubdal mener Norge må være mer disiplinerte mot USA. I Sverige-kampen ble det for mange utvisninger.

- Det er kjempeviktig og noe vi fokuserer på. Det ble litt mye mot Sverige, og det må vi begrense hvis vi skal ha noen sjanse mot de store nasjonene, som er flinke til å utnytte overtall, sier Stubdal.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media