Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA til finale etter scoring på overtid av ekstraomgangene

Alex Morgan den store helten.

SEN SCORING: Alex Morgan sendte USA til finale etter å ha scoret på overtid av ekstraomgangene på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
SEN SCORING: Alex Morgan sendte USA til finale etter å ha scoret på overtid av ekstraomgangene på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

Alex Morgan ble den store heltinnen da hun sikret finaleplass for USAs fotballandslaget mandag. Spissen nikket inn 4-3 mot Canada på overtid av ekstraomgangene.

Canada ledet hele tre ganger i ordinær tid, men storfavoritt USA svarte alle gangene. Da tiden var i ferd med å renne ut i ekstraomgangene, forsøkte USA med et siste innlegg fra høyre.

Naturlig nok var slitne canadiere oppmerksom på tanksenter og luftkriger Abby Wambach, men spissmakker Morgan fikk ikke like mye oppmerksomhet. Det straffet seg, for 23-åringen viste at også hun kan avslutte med hodet.

Christine Sinclair sendte utrolig nok outsideren Canada i ledelsen tre ganger. Spissen sørget for 1-0, 2-1 og 3-2, men det holdt likevel ikke til å sparke USA ut av OL-turneringen.

Megan Rapinoe utlignet første gang ni minutter ut i annen ordinære omgang direkte fra hjørneflagget. Samme spiller gjorde at lagene var like langt bare tre minutter etter Sinclairs 2-1-mål. Heller ikke da Canadas storscorer fant nettet bak Hope Solo for tredje gang holdt det. USA fikk straffe med ti minutter igjen av ordinær tid. Den satte Abby Wambach i mål.

Straffesparket som den norske dommeren Christina Pedersen ga amerikanerne vil bli diskutert i Canada i lang tid. Avgjørelsen var svært streng.

I ekstraomgangene virket lagene slitne etter å ha levert en forrykende semifinaleduell, og de fleste begynte å forberede seg på straffesparkkonkurranse. Men så dukket publikumsfavoritten Morgan opp og avgjorde det hele.

I finalen venter Japan for USA, som har Pia Sundhage som trener og Hege Riise som assistent.

De to nasjonene møttes også i VM-finalen i fjor. Da vant Japan sin første store internasjonale tittel etter å ha slått amerikanerne på straffer.

Japan slo Frankrike 2-1 i den første semifinalen tidligere mandag. Verdensmesternes mål ble satt inn av Yuki Ogimi og Mizuho Sakaguchi. Frankrikes Eugenie le Sommer reduserte i det 76. minutt og ordnet straffespark rett etter, men Elise Bussaglia skjøt utenfor.

Dermed var det beste europeiske innslaget i turneringen ute.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media