Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA til hockeyfinale mot Canada

USA slo Russland 3-2 i semifinalen i natt og spiller OL-finale i ishockey mot Canada søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canada knuste hviterusserne

USA tok kommandoen i kampen med en scoring i første og to i andre periode, alle i overtallsspill. Amerikanerne vant skuddstatistikken 20-4 i første periode og 18-7 i den andre.

Bill Guerin, Scott Young og Phil Housley overlistet Nikolaj Khabibulin i det russiske målet, som i semifinalen mot Tsjekkia storspilte og holdt buret rent.

Russerne kjempet lenge med ryggen mot veggen, men slo tilbake i siste periode. Da reduserte Aleksej Kovalev etter 11 sekunder, og Vladimir Malakhov gjorde 2-3 bare noen minutter senere.

Det russiske laget overtok initiativet og var noen ganger fryktelig nær utligning, men Mike Richter i USAs mål sto imot.

Søndag blir det finale mellom USA og Canada, som tidligere fredag nedsablet Tre Kronors hviterussiske overmenn med 7-1.

Nattas semifinale ble spilt på dagen 22 år etter at en gjeng amerikanske universitetsstudenter sto for tidenes ishockeysjokk ved å beseire Sovjetunionens seiersmaskin i en OL.kamp. Denne gang var det to lag av NHL-proffer som sto overfor hverandre.

Russiske protester mot bortdømming og dårlig behandling kastet lange skygger over kampen.

(NTB)

Hele Norges coronakart