USA til kvarten

Mexico ble slått 2-0 og den amerikanske VM-drømmen lever. - Det er en stor dag for amerikansk fotball, sier USA-sjefen. Kampen minutt for minutt!

Dagens åttendedelsfinale mellom Mexico og USA bekreftet at det ikke er antall sekunder med ballen som er avgjørende for om man vinner fotballkamper. Mexico hadde ballen mer enn 65 prosent av tida, men tapte likevel 2-0.

Mexico hadde de fleste mulighetene, men sjansene til USA var større. Amerikanerne hadde fire store sjanser - to av dem ble satt i mål.

Snytt for straffe

Etter åtte minutter avsluttet Brian McBride et praktangrep dratt opp av kaptein Claudio Reyna på kanten. Reyna slo inn til Josh Wolff ved første stolpe, Wolff slo ut i feltet og McBride dundret ballen i nettet på det som var USA første angrep i kampen.

Mexico åpnet best i andre omgang og ble snytt for et klart straffespark da USAs John O'Brien bokset en corner ut av feltet.

- De viste reprisen på storskjerm. Vi så det, 40 000 fans så det, men det er glemt nå, sier Mexicos landslagssjef Javier Aguirre.

For det var bare USA som fant veien til nettmaskene i Jeonju, Sør-Korea. London Donovan sto i enden av et nytt strålende angrep og nikket inn 2-0 tjue minutter ut i andre omgang.

- Gutta ga alt i dag. Jeg er stolt. Dette er en stor dag for amerikansk fotball, sier USA-trener Bruce Arena.

Nabooppgjøret ble som ventet en tøff ære. Den portugisiske dommeren delte ut ti gule og ett rødt kort. Fem gule til hvert av lagene og rødt til Mexico-kaptein Rafael Marquez like før slutt.

- Vi er rivaler og kjenner hverandre godt. Det har vært mye vondt blod opp gjennom årene, men når kampen er over, så er vi venner igjen, sier Arena.

Tyskland neste

Mexico imponerte mange da de spilte 1-1 mot Italia i den siste gruppekampen. Grønntrøyene ble trukket fram som en medaljekandidat og var klar favoritt mot USA, som tapte 3-1 i den siste kampen mot Polen.

Men som så ofte før i dette VM - det går ikke som de fleste tror. Det gir amerikanerne godt håp foran kvartfinalen mot Tyskland.

- Vi har en vanskelig motstander i Tyskland på fredag, men når fredagen er der så skal vi være klare til å spille, sier Arena.

Og i den amerikanske drømmen er alt mulig.

  • Før dagens kamp ringte president George W. Bush til Bruce Arena for å ønske lykke til. Bush sa at lagets resultater hadde vært en inspirasjon for også de amerikanerne som «ikke vet så mye om fotball».

    (Dagbladet.no)

TØFFE TAK:</B> Det ble delt ut ti gule og ett rødt kort i kampen mellom USA og Mexico. Foto: SCANPIX/EPA/OMAR TORRES
1-0 TIL USA:</B> Brian McBride avsluttet et praktfullt USA-angrep. Foto: SCANPIX/REUTERS/Oleg Popov