2-0-SEIER: De amerikanske fotballkvinnene stormet til 2-0-seier over Tyskland i tirsdagens VM-semifinale etter at tyskerne hadde misbrukt et straffespark da kampen fortsatt var målløs. Foto:  Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports
2-0-SEIER: De amerikanske fotballkvinnene stormet til 2-0-seier over Tyskland i tirsdagens VM-semifinale etter at tyskerne hadde misbrukt et straffespark da kampen fortsatt var målløs. Foto: Jean-Yves Ahern-USA TODAY SportsVis mer

USA til VM-finale etter at tyskerne misset

Overbevisende seier.

De amerikanske fotballkvinnene stormet til 2-0-seier over Tyskland i tirsdagens VM-semifinale etter at tyskerne hadde misbrukt et straffespark da kampen fortsatt var målløs.

Dermed er USA i sin annen VM-finale på rad, og laget er garantert revansjlystent etter straffetapet mot Japan i 2011. Tirsdag var det i alle fall amerikanerne som viste seg sterkest fra 11-meteren.

Kaptein Carli Lloyd gjorde nemlig 1-0 på straffe bare seks minutter etter at Celia Sasic hadde misbrukt tyskernes gylne mulighet til å ta ledelsen.

I det 84. minuttet flikket innbytter Kelley O'Hara inn 2-0-målet som punkterte kampen foran 51.000 tilskuere i Montreal.

Søndagens finale i Vancouver kan bli en reprise på den for fire år siden. Onsdag gjør nemlig Japan og England opp om den siste finaleplassen når de møtes i Edmonton.

Tyskland ble verdensmester i 2003 og 2007, men viste ikke mestertakter i årets mesterskap. 30 minutter med ekstraomganger mot Frankrike i kvartfinalen må ta sin del av skylden for at amerikanerne var hakket kvikkere i semifinalen.

(NTB)