Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USA Today: - Avlys OL, Norges curlinglag har allerede vunnet

Får oppmerksomhet for buksene sine - igjen.

NYE OL-KLÆR: Thomas Ulsrud (skip), Torger Nergård,Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson viser fram sine nye OL-drakter. Foto: AP Photo/Cassie Kovacevich / Loudmouth Golf / NTB Scanpix
NYE OL-KLÆR: Thomas Ulsrud (skip), Torger Nergård,Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson viser fram sine nye OL-drakter. Foto: AP Photo/Cassie Kovacevich / Loudmouth Golf / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under OL i Vancouver i 2010 fikk det norske curlinglaget mye oppmerksomhet for sine «Klovnebukser».

Facebook-gruppen «The Norwegian Olympic Curling Team's Pants» fikk over 500 000 medlemmer på kort tid, og selv Kong Harald fikk et par klovnebukser i gave av curlinglaget.

Norge tapte finalen i Vancouver mot Canda, men fikk likevel enormt med oppmerksomhet.

Nye bukser Siden da har de brukt flere fargesprakende bukser i mesterskap, og nå har de vist fram klærne de skal ha på seg under OL i Sotsji.

«Avlys OL, for det norske curlinglaget har allere vunnet OL med disse fantastiske draktene», skriver USA Today.

New York Times har også publisert et lengre intervju med det norske curlinglaget hvor de fokuserer på buksene.

De skriver at hver av curlinggutta har rundt 80-90 bukser hver. I går fikk de mye oppmerksomhet da de spradet rundt i Las Vegas i i forskjellige dresser med masse farger og mønster. Flere lo da det norske teamet kom gående, og stoppet opp for å ta bilde av nordmennene.

- Man skulle tro folk i Vegas har sett mye crazy før, men klærne fikk veldig mye oppmerksomhet, sier Christoffer Svae til avisa.

Godt likt i miljøet Også Washington Post har publisert en sak om de norske buksene.
De skriver at den internasjonale curlingpresidenten Kate Caithness har lært seg å like buksene, men at det tok litt tid.

- Jeg er glad i det tradisjonelle, det må jeg innrømme, sier Caithness.

- Men etter at jeg så dem i Vancouver likte jeg dem faktisk. Disse crazy buksene ga sporten mye oppmerksomhet. Det ville vært grusomt hvis alle brukte dem, da ville det sett ut som at vi var på et sirkus, men dette er det norske lagets merkevare, og vi liker det på den måten.

- Forandret livene våre Buksene er nå, som i 2010, laget av Loudmouth, som lager golfklær. Før OL i Vancouver var laget misfornøyd med de tradisjonelle buksene de hadde fått utdelt, og de bestilte derfor nye bukser gjennom Loudmouth.

- Det har definitivt forandret livene våre på en måte, sier Christoffer Svae til Washington Post.

- Det har ikke forandret så mye på hverdagen vår, men når vi reiser rundt i verden for å spille curling har det ikke alltid så mye å si om vi gjør det bra eller ikke, folk tror alltid at vi vinner masse fordi vi alltid er i media. Og jeg tror ikke du vil se noen andre lag gjøre det samme som oss, de føler at det er vår greie.

OL-BUKSER: Thomas Løvold (reserve) (f.v.), Håvard Petersson, Christoffer Svae, Torger Nergård og Thomas Ulsrud (skip) tok sølv  i OL i Vancouver 2010. Her laget med medaljene etter seiersseremonien.  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
OL-BUKSER: Thomas Løvold (reserve) (f.v.), Håvard Petersson, Christoffer Svae, Torger Nergård og Thomas Ulsrud (skip) tok sølv i OL i Vancouver 2010. Her laget med medaljene etter seiersseremonien. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart