<strong>HERJET OG SHOWET:</strong> Usain Bolt er verdens beste sprinter. Det har han vist to ganger i OL, og tre OL på rad. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov / NTB scanpix
HERJET OG SHOWET: Usain Bolt er verdens beste sprinter. Det har han vist to ganger i OL, og tre OL på rad. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov / NTB scanpix Vis mer

Usain Bolt (30): - Jeg tror jeg begynner å bli gammel

Men var ung nok til å gjøre som han ville i finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO (Dagbladet): Det var aldri noen tvil. Usain Bolt tok et suverent gull på 200-meteren i OL med tiden 19,79. Jamaicaneren har dermed forsvart to av sine tre gull så langt i Rio-lekene.

Han ble også den førstemann til å vinne sitt sitt tredje OL-gull på 200 meter på rad.

– Nå behøver jeg ikke å bevise noe mer. Dette var det jeg trengte. Hva mer kan jeg gjøre for å vise at jeg er den største, sa Bolt like etter at gullet var sikret.

Han ble båret fram av et nesten fullsatt Olympiastadion i Rio de Janeiro. Brølet da han entret stadion og begynte å justere startblokkene var bortimot ekstatisk - Bolt er ikke bare en levende legende - han er en utrolig populær levende legende.

Suveren

Bare i et halvsekund, mens sprinterne lå i startblokkene, var det stille på tribunen. Da skuddet smalt var levenet øredøvende.

Bolt raste ut av startblokken, og det var aldri tvil om hvem som skulle vinne torsdagens finale. Han ledet fra start til mål.

Nærmeste utfordrer – kanadieren Andre De Grasse – tok sølvet på 20,02.

Tidligere i OL har Bolt sikret gullet på 100 meter, akkurat som i Beijing i 2008 og London i 2012, og han drømmer om å fullføre sin gulltrippel nok en gang, ved å vinne både 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter stafett.

Franske Christophe Lemaitre sørget for at Europa fikk delta i medaljefesten ved å løpe inn til bronse på 20,12. Han slo briten Adam Gemili på målfoto.

Langt fra rekord

Det eneste scoret for de mange brasilianerne som hadde betalt i dyre dommer for å se Bolt løpe, var at tida var langt fra den verdensrekorden han på forhånd hadde lovet å prøve å slå.

19,19 fra VM i Berlin var aldri truet.

Til det var forholdene i duskregnet i Rio ikke gode nok. Og - trolig er heller ikke Bolt lenger i stand til å slå seg selv.

– Jeg hadde virkelig god fart og fint trykk i løpingen gjennom svingen. Ut på langsiden gikk det ikke like bra. Kroppen svarte ikke helt som den skulle. Jeg tror jeg begynner å bli gammel, smilte 30-åringen.

Til gjengjeld leverte Bolt tidenes æresrunde, og tok seg nesten tid til å hilse på hver og en av de nesten 50.000 på tribunen.

– Etter at jeg reiser fra Rio, håper jeg å kunne komme inn i klasse med Muhammad Ali og Pelé som en av de aller største innen idrettsverdenen, sa Bolt før OL.

Han er der nå. Akkurat det er det liten tvil om.

Nå har Bolt et løp igjen før han avslutter sin olympiske karriere: 4x100 meter stafetten.

- Jeg er her for å vinne tre gullmedaljer. Klarer jeg ikke det, vil jeg bli skuffet lei meg, sier han.

For ordens skyld: Jamaica - med Bolt på laget - er store favoritter.

Det skulle bare mangle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer