Usain Bolt ble tatt på senga like før mål

- Jeg trodde jeg hadde full kontroll.

ENKELT: Usain Bolt har grunn til å smile etter at han tok seg enkelt videre til VM-finalen. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix
ENKELT: Usain Bolt har grunn til å smile etter at han tok seg enkelt videre til VM-finalen. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Usain Bolt vant 100-meteren tidligere i VM på tiden 9,77, selv om han ikke leverte noe toppløp. Sprinteren er selvfølgelig den store favoritten til å ta gull på 200 meter i morgen, men først måtte han gjennom en obligatorisk semifinale, hvor han løp i heat to.

Stjerneløperen showet som vanlig før start, men da startpistolen ble fyrt av hadde han hodet på riktig plass. Allerede halvveis i løpet begynte Bolt å «jogge», og han måtte ta litt i på slutten for å være sikret førsteplassen foran Anaso Jobodwana som avsluttet fort. Vinnertiden til Bolt ble 20,12.

- Jeg trodde jeg hadde full kontroll. Jeg så til min høyre mesteparten av tiden, så jeg ble overrasket da han kom opp på min venstre side. Det var bare morsomt, sier Bolt til NRK om løpet.

- Jeg prøvde å slakke av på farten tidlig i semifinalen, men så at Jobodwana var på siden av meg. Jeg ville ikke tape løpet, så jeg måtte bytte gir da det gjensto 25 meter, sa han til et samlet pressekorps etterpå.

Fornøyd Vinnertiden til Bolt var bare dagens fjerde raskeste, og vi får nok se en langt bedre tid i finalen.

- Jeg er fornøyd med å kvalifisere meg til finalen. Nå gleder jeg meg til å se hvor fort jeg kan løpe i morgen. Jeg er her for å forsvare tittelen min.

- I finalen ønsker jeg meg en av de ytre banene. Det blir lettere for meg da, sier Bolt.

Ndure videre De to beste gikk videre sammen med de to beste tidene fra de tre heatene. Usain Bolt var sammen med amerikaneren Isaiah Young de eneste som hadde løpt på under tjue blank i år. Amerikaneren skuffet i Moskva, og tok seg ikke videre til finalen.

Usain Bolt har som kjent løpt tidenes raskeste 200-meter. Det var i VM i Berlin på tiden 19,19 i 2009.

Norske Jaysuma Ndure ble nummer tre i det første heatet, og måtte vente for å se om han tok seg videre på tid. Etter to heat hadde han fortsatt mulighet til å ta seg videre. I det siste heatet var det tre mann som løp raskere enn Jays, som likevel tok den siste finale-billetten på tid.

De to beste som gikk videre fra hvert heat (NTB):
Fra heat 1: Curtis Mitchell (USA) 19,97 og Warren Weir (Jamaica) 20,20.
Fra heat 2: Usain Bolt (Jamaica) 20,12 og Anaso Jobodwana (Sør-Afrika) 20.13.
Fra heat 3: Adam Gemili (Storbritannia) 19,98 og Nickel Ashmeade (Jamaica) 20,00.
Videre på tid: Jaysuma Saidy Ndure (Norge) 20,33 og Churandy Martina (Nederland) 20,13