NOMINERT:  Sarah Louise Rung  er denne uka i Kuala Lumpur etter hun ble nominert til pris i  Laureus Sports Awards. Her fra da hun vant prisen "Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver" under Idrettsgallaen 2014. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NOMINERT: Sarah Louise Rung er denne uka i Kuala Lumpur etter hun ble nominert til pris i Laureus Sports Awards. Her fra da hun vant prisen "Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver" under Idrettsgallaen 2014. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Usain Bolt, Cristiano Ronaldo og Sarah Louise Rung fra Stavanger

I eksklusivt selskap.

(Dagbladet): Tidlig i februar dumpet nyheten ned i fanget til Sarah Louise Rung.  Hun var nominert til årets handicaputøver under prestisjetunge Laureus Sports Awards - idrettens Oscar.

Sammen med verdensstjernene Usain Bolt, Cristiano Ronaldo og Serena Williams er hun på plass i Kuala Lumpur, hvor prisene deles ut på onsdag.

- Det er vilt. Du må gjennom et trangt nåløye bare for å få en sånn nominasjon, sier Rung til Dagbladet.

- Når du ser på de andre som er nominert er det bare stjerner. Det tok litt tid før jeg skjønte det. Da jeg satt på flyet nedover hit tenkte jeg: «Hva i alle dager er det jeg skal være med på?»

Tøff kamp Sarah Louise Rung har alltid vært en ivrig svømmer. I 2008 skulle hun gjennomgå en operasjon.  Fire måneder senere rullet hun ut av Haukeland universitetssykehus i rullestol. Hun hadde mistet følelsene i beina.

Men i stedet for å grave seg ned, satset hun videre.  Under svømme-VM for funksjonshemmede i Montreal i 2013 kjempet hun seg inn til fire gull og en bronsemedalje.

Og som det ikke var stort nok, ble hun nominert til den prestisjetunge prisen for innsatsen.

- Jeg har ingen forhåpninger. Det er en stor pris bare å komme hit. Jeg har en viss sjanse på bakgrunn av prestasjonene mine, men når jeg ser på de som er nominert sammen med meg er det bare kremen av idrettsfolk. Det er stort, sier Rung og legger til:

- Hvis jeg vinner hadde det hengt veldig høyt på listen min. Det føles uvirkelig, men samtidig gøy.

Kjendismøte Uansett, har jenta fra Stavanger fått en bekreftelse at hun er et hett navn og helt i verdenstoppen. Og nå får hun en mulighet til å henge med stjernene i Kuala Lumpur.

- Det blir stort å møte stjernene. Å hilse på Rafael Nadal og spesielt Usain Bolt hadde vært helt spesielt, innrømmer Rung.