Usain Bolt enkelt til finale

Yohan Blake jogget også inn til seier i semifinalen på 100 meter.

ENKELT: Usain Bolt hadde full kontroll i semifinalen. Foto: AFP  / GABRIEL BOUYS /NTB scanpix
ENKELT: Usain Bolt hadde full kontroll i semifinalen. Foto: AFP / GABRIEL BOUYS /NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Usain Bolt er ute etter å forsvare sin OL-tittel på 100 meter i kveld. Storfavoritten gikk enkelt til finalen på 100 meter etter å ha jogget inn til seier i semifinalen på tiden 9.87. En imponerende tid på favoritten som roet ned de siste førti meterne. Ryan Bailey fra USA ble nummer to i heatet på tiden 9.96.

Yohan Blake hadde også få problemer i sitt heat. 23-åringen løp enkelt inn til seier på tiden 9.85. Et like imponerende løp av mannen som ser ut til å gi oss en fantastisk finale senere i kveld. Tyson Gay gikk også videre til finalen fra heatet.

Flere eksperter tror at Yohan Blake (23) slår sin landsmann i finalen, og det har vært mye fokus på om Bolt vil få en god start i løpet. Han ble som kjent disket i VM-finalen etter en tjuvstart i fjor. I semifinalen fikk superstjernen en helt grei start.

Den raskeste tiden til Usain Bolt i år er 9.76, et stykke bak hans egen rekord på 9.58 fra løpet i Berlin i 2009. Yohan Blake har løpt på 9.75 i år, det er også hans personlige rekord.

Gatlin videre Justin Gatlin vant det første heatet på 9.82 etter å ha jogget de siste meterne. Det var bare to hundredeler bak sin personlige rekord. Asafa Powell skuffet litt med 9.94, og ble nummer tre, men gikk videre på beste tid av de som ikke ble blant de to. Churandy Martina gikk videre fra det samme heatet på tiden 9.91.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer