Usain Bolt er for sliten til å løpe 200 meter

Nøyer seg med halve distansen.

 TAPPET FOR KREFTER:  Usain Bolt er redd for å bli skadet i sesonginnspurten. Foto: Yuri Kadobnov / AFP / NTB Scanpix
TAPPET FOR KREFTER: Usain Bolt er redd for å bli skadet i sesonginnspurten. Foto: Yuri Kadobnov / AFP / NTB ScanpixVis mer

Egentlig skulle han ha løpt 200 meter, men Usain Bolt nøyer seg med formel 1-distansen 100 meter under fredagens Diamond League-avslutning i Brussel.

27-åringen tok tre gull i Moskva-VM i august. Det tok på. I hans siste løp ble det seier i Zürich etter 9,90 på 100-meteren.

- Jeg har følt meg sliten etter VM. Det gjelder å ta hensyn til kroppen, ellers risikerer du skader. Det har vært en lang sesong, men jeg føler meg tross alt i bedre slag enn jeg var i Zürich.

Det betyr at Jaysuma Saidy Ndure ikke får sjansen til å løpe mot Bolt nok en gang denne sesongen. Nordmannen skal løpe 200 meter i Diamond League-avslutningen.

Han har møtt Bolt på den distansen tidligere i år, både i VM-finalen og på Bislett i juni, men nå får han ingen sjanse til å måle krefter med verdens beste før neste år.

Onsdag kom jamaicaneren med opplysningen om at planlegger å legge opp som idrettsutøver etter OL i Rio de Janeiro i 2016.
(NTB)