- Usain Bolt er kjempeharry

Men Per Sundnes mener det positivt.

DJ BOLT: Usain Bolt har flere ganger vært DJ, og er kjent for å lage show, uansett hvor han er. Foto: AFP PHOTO / SEBASTIEN FEVAL / NTB Scanpix
DJ BOLT: Usain Bolt har flere ganger vært DJ, og er kjent for å lage show, uansett hvor han er. Foto: AFP PHOTO / SEBASTIEN FEVAL / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag løper Usain Bolt 200 meter på Bislett foran 15 000 tilskuere. Det er tredje året på rad at verdensrekord-innhaveren er i Norge.

På tirsdag var superstjernen på Oslo skishow, og i går var han både på Røde Kors sin innsamlingsaksjon og på den tradisjonelle jordbærfesten.

Norgesvenn I NRKs sending om Bislett Games i går fikk Per Sundnes spørsmål om Usain Bolt har norgesvenn-potensial.

- Det vil jeg absolutt si. For det første er han kjempeharry. I alt han gjør er det en stor dæsj med harry, men på en god måte som nordmenn liker, svarte Sundnes.

Når Sundnes sier at Bolt er harry, mener han det positivt.

LIKER BOLT: - Bolt er harry, men det liker vi i Norge, sier Per Sundnes. Foto: Eirik Helland Urke
LIKER BOLT: - Bolt er harry, men det liker vi i Norge, sier Per Sundnes. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Jeg sier harry med positive fortegn, forklarer Sundnes til Dagbladet.

- Det handler om måten han opptrer på. Han er ikke selvhøytidelig, han poserer for fotografer, fremstår som en partyløve, og ikke minst, han er DJ.

- Å være norgesvenn er en hedersbetegnelse. Vi kan vel ikke kalle han norgesvenn helt ennå, men jeg kan tenke meg at han vil bli det når han legger vekk løpeskoene. Det er det utenomsportslige som er ekstra spesielt med Bolt. Han har jo kanskje verdens korteste jobb, så etter å ha løpt de sekundene han må kan han fylle tiden med andre ting, sier Sundnes.

Liker harry Ifølge Sundnes liker nordmenn harry.

- Vi liker det litt uhøytidelig, og folk som byr litt på seg selv. Tenk så kjedelig hvis Usain Bolt hadde gått rett i garderoben etter hvert løp. I stedet er det alltid et show rundt han, sier Sundnes.

• Usain Bolt løper 200 meter i kveld klokken 21.48, mot blant andre Jays Ndure.