Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usain Bolt har bestemt seg - derfor vraker han Norge

Kommer ikke til Bislett.

IKKE TIL BISLETT: Usain Bolt var i flere år en fast attraksjon under Bislett Games i Oslo, men i år prioriterer jamaicaneren å konkurrere på eget kontinent i oppkjøringen til OL i Rio de Janeiro i august. Foto: REUTERS / Kai Pfaffenbach / NTB Scanpix
IKKE TIL BISLETT: Usain Bolt var i flere år en fast attraksjon under Bislett Games i Oslo, men i år prioriterer jamaicaneren å konkurrere på eget kontinent i oppkjøringen til OL i Rio de Janeiro i august. Foto: REUTERS / Kai Pfaffenbach / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke bekreftet Bislett Games-general Steinar Hoen at verdens raskeste kvinne, nederlandske Dafne Schippers, stiller på 100-meteren på Bislett torsdag 9. juni.

En som derimot ikke blir å se på Bislett denne sesongen er verdens raskeste mann, Usain Bolt. Den jamaicanske superstjernen har bestemt seg for å konkurrere i sin egen tidssone i juni, og vil derfor ikke komme til Norge i år.

- Det blir ingen Bolt på Bislett i år, rett og slett fordi OL går i Sør-Amerika. Det betyr at han ønsker å forberede seg i den delen av verden. I tillegg skal han konkurrere i et stevne på Jamaica to dager etter Bislett Games, så det hadde blitt vanskelig uansett, sier Steinar Hoen til Dagbladet.

Håpet på pakkeløsning Hoen vurderte sammen med arrangøren av Diamond League-stevnet i Stockholm å lokke Bolt til Oslo og Stockholm som en pakkeløsning, men det blir altså ikke noe av.

I hvert fall ikke i år. 2017 blir muligens sjansen bedre, ettersom VM neste år arrangeres i London, i det som etter planen er Bolts siste sesong før han legger opp.

Steinar Hoen føler seg trygg på at han vil skape en attraktiv 100-meter på Bislett, også uten verdens raskeste mann på plass.

Håper på supertalenter - Det blir en rykende 100-meter uansett. Vi inviterer konsekvent ikke utøvere som er tatt for doping, som Tyson Gay, men vi satser heller på den nye generasjonen sprintere. Jeg er i sluttforhandlinger med representanter for amerikanske Trayvon Bromell og canadiske Andre De Grasse som delte bronsen (9.92) på 100-meteren i VM i fjor, sier han.

Steinar Hoen håper i tillegg å sikre seg alle de største norske friidrettsnavnene til stevnet på hjemmebane, inkludert comeback-mannen Andreas Thorkildsen.

INGEN BOLT-SJANSE: Stevnedirektør Steinar Hoen har forlengst gitt opp håpet om å få Bolt til årets Bislett Games. Foto: Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
INGEN BOLT-SJANSE: Stevnedirektør Steinar Hoen har forlengst gitt opp håpet om å få Bolt til årets Bislett Games. Foto: Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg håper å få med alle de norske, inkludert Andreas. Han sesongdebuterer i Eugene, så vi får håpe det går bra der og at han kommer til Bislett etterpå, sier han.

KANSKJE TIL BISLETT: Trayvon Bromell (t.v.) og Andre De Grasse delte bronsen på 100-meteren i VM i fjor. I år kommer de kanskje til Bislett Games. Foto: EPA / WU HONG / NTB Scanpix
KANSKJE TIL BISLETT: Trayvon Bromell (t.v.) og Andre De Grasse delte bronsen på 100-meteren i VM i fjor. I år kommer de kanskje til Bislett Games. Foto: EPA / WU HONG / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!