Usain Bolt har helt spesielle planer i friidretts-VM

Gull er ikke det største målet.

 LIGHTNING BOLT:  Er på plass i Moskva for å gi folk tilbake troa på friidrett. Foto: Ivan Burnyashev / REUTERS / NTB Scanpix
LIGHTNING BOLT: Er på plass i Moskva for å gi folk tilbake troa på friidrett. Foto: Ivan Burnyashev / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Et kobbel av konkurrentene er borte. Noen er tatt for doping. Noen er skadet, blant dem regjerende verdensmester Yohan Blake.

Usain Bolt er ribbet for konkurrenter når friidretts-VM braker løs i Moskva om fire dager. Den suverene verdenseneren har likevel skumle planer, røper han til The Guardian.

VM-fart Han skal gi folk tilbake troa på sporten han elsker.

- Jeg kan ikke bare vinne i Moskva. Det mangler så mange, så jeg må løpe veldig fort for å slokke all tvilen rundt sporten, sier Bolt.

Derfor har verdenseneren sett seg ut svært hårete mål i mesterskapet.

- Jeg vil gjøre noe helt spesielt, sier Bolt, og refererer til sine verdensrekorder. 9.58 og 19.19. De magiske tallene kan bli slått, igjen.

- Det avhenger av banen, forholdene og teknikken. Men med en god start er alt mulig. Det er det jeg har jobbet så hardt for. Jeg vil vise hele verden hva jeg kan, sier han til The Guardian.

Kritikk Også Bolt har fått smake konsekvensene av at konkurrentene er blitt tatt for doping. Tvilen til Bolt har vokst som ugress. Hvordan kan han slå alle som er tatt for doping uten å selv ha tuklet med det ulovlige?

Da han ble spurt om det i juni, slo han knallhardt tilbake til kritikerne. Ingen skulle anklage han for noe.

- Jeg ga beskjed fordi jeg har løpt fort siden jeg var 15 år. Jeg har tatt alle rekorder på alle distansene jeg har stilt opp i. Det har jeg gjort i  over 10 år, sier Bolt.

Hans landsmann, Asafa Powell er ikke med. Likevel vil ikke Bolt fordømme sprint-kollegaen.

- Det er mange detaljer som må sjekker grundigere. Så jeg gjør som resten av Jamaica, venter og ser hva som skjer.

Ta tilbake Yohan Blake tok VM-gullet på 100 meter i 2011. Bolt ble disket etter en tjuvstart. Det har han ikke glemt.

- Jeg var så skuffet. Det var mitt løp. Jeg var i utrolig god form. Det ble en hard leksjon, sier Bolt.

Men nå har han lært.

Bolt jager ikke bare VM-gull. Verdensrekorden skal forbedres.