Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usain Bolt har tapt sponsorpenger på grunn av dopbeskyldningene

- Jeg er ikke veldig fornøyd.

PRISBELØNT: Usain BOlt mottok lørdag den prestisjetunge prisen som årets friidrettsutøver i Moncao. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB Scanpix
PRISBELØNT: Usain BOlt mottok lørdag den prestisjetunge prisen som årets friidrettsutøver i Moncao. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB Scanpix Vis mer

IAAF-president Lamine Diack tok lørdag sterke ord i bruk for å forsvare friidretten mot behandlingen den har fått av Verdens antidopingbyrå (WADA).

Det internasjonale friidrettsforbundet holder i helgen kongress i Monaco. Et par timer før han presenterte Usain Bolt og Shelly-Ann Fraser-Pryce som årets friidrettsutøvere, sa Diack at han mener det har vært et ufortjent dopingsøkelys mot friidretten den siste tiden.

Han påpekte at deres idretter er blant de ledende i kampen mot doping.

- Jeg leser hele tiden i avisen om at WADA kommer med uttalelser om Jamaica og Kenya. De er de mest testede nasjonene i verden. Alt dette er latterlig.

- Det er som om WADA lager en svertekampanje for å vise seg fram. De dro til Jamaica, og hva fant de? Ingenting, tordnet Diack ifølge Det internasjonale sportsjournalistforbundet (AIPS).

- Positivt WADA har tidligere i høst uttalt at de er meget misfornøyd med dopingholdningene i Jamaicas friidrettsforbund. Representanter fra byrået har blant annet vært i Jamaica for å undersøke nasjonens antidopingarbeid.

- De har avslørt og suspendert noen utøvere. Det er positivt og et bra trekk. Vi må stoppe alle disse (urene utøverne). I friidretten gjør vi vårt beste. Det er sjelden du hører om fireårige utestengelser i fotball, men de har også bekymringer, fortsatte Diack.

Dyrt for Bolt Verdens raskeste mann, Usain Bolt, uttalte at også han har vært frustrert over WADAs framtreden. Han avslørte lørdag at han har tapt penger på grunn av den siste tids dopingjakt.

- Det er et problem. En sponsor kom bort til meg og sa at et byrå hadde rådet dem til ikke å jobbe med meg. Det er mange ting når det kommer til doping som må rettes opp i og avklares, for det skaper store problemer for meg og sporten min.

- Vi må få ordnet opp i alt nå. Det koster meg penger, og jeg er ikke veldig fornøyd med det, sa sprinteren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media