FORTSATT I FORM: Usain Bolt leverte som bestilt i Belgia i kveld, og løp som varslet årets raskeste 100-meter.Foto: SCANPIXEPA/ERIC LALMAND
FORTSATT I FORM: Usain Bolt leverte som bestilt i Belgia i kveld, og løp som varslet årets raskeste 100-meter.Foto: SCANPIXEPA/ERIC LALMANDVis mer

Usain Bolt løp årets raskeste 100-meter

Men Yohan Blake stjal mye av showet med tidenes nest raskeste 200.

(Dagbladet): 100-meteren ble en fiasko for Usain Bolt i VM i Daegu, men i Diamond League-stevnet i Brussel i kveld viste jamaicaneren hva han fortsatt er i stand til.

Sist Bolt sto på startstreken før en individuell 100-meter var i Sør-Korea, da han ble disket etter en sjokkerende tjuvstart, og landsmannen Yohan Blake tok gullet.

I kveld fosset Bolt inn til seier og 9,76, to hundredeler raskere enn den beste tiden hittil i år.

- Det var ikke et perfekt løp, men jeg er fornøyd med at jeg kom meg godt gjennom sesongen etter skaden. Nå er jeg skadefri og kan starte frisk til neste år, sier jamaicaneren til NRK.

Knallsterk 200-meter
Likevel var Yohan Blake i nærheten av å stjele showet igjen.

ENORM AVSLUTNING: Jamaicanske Yohan Blake løp tidenes nest raskeste 200-meter. Han vant foran Walter Dix fra USA.Foto: SCANPIX/EPA/ERIC LALMAND
ENORM AVSLUTNING: Jamaicanske Yohan Blake løp tidenes nest raskeste 200-meter. Han vant foran Walter Dix fra USA.Foto: SCANPIX/EPA/ERIC LALMAND Vis mer

Blake vant nemlig 200-meter på tiden 19.26, det er den raskeste tiden på distansen i år, og den nest raskeste gjennom tidene - bak nettopp Bolts 19,19.

Walter Dix ledet ut på oppløpssiden, men Blake hadde en fenomenal avslutning.

- Det var altfor fort. Jeg visste det skulle gå fort i dag, men 19.26 hadde jeg aldri tenkt på. Det var bra, sier Jaysuma Ndure til NRK etter løpet.

- Jeg trodde jeg kunne klare å løpe fort, men at det skulle bli 19,26 sekunder, det hadde jeg ikke ventet, sier Yohan Blake selv.

Fornøyd
Ndure løp under 20 for andre gang i år og fikk tiden 19,97.

- Det var greit. Jeg har vært litt sliten, men i dag følte jeg meg bra og følte jeg ville løpe fort. Jeg er veldig fornøyd med to tider på 19-tallet, sier Ndure.

Verdensrekordholder Usain Bolts raskeste 100-meter før dette i 2011 var forøvrig på 9,85.