Usain Bolt løp på utrolige 9,58

Slo verdensrekorden med over et tidels sekund.

VERDENS RASKESTE: Usain Bolt var litt for kjapp da han tjuvstartet i semifinalen, men i finalen i VM viste han full kontroll - og var bare kjapp.   Foto: SCANPIX/AP/Michael Sohn
VERDENS RASKESTE: Usain Bolt var litt for kjapp da han tjuvstartet i semifinalen, men i finalen i VM viste han full kontroll - og var bare kjapp. Foto: SCANPIX/AP/Michael Sohn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Usain Bolt viste nok en gang at han er verdens desidert raskeste mann da han løp inn til verdensmestertittelen i Berlin i kveld.

Jamaicaneren var utilnærmelig allerede ut fra startblokkene, og da den langstrakte sprinteren krysset målstreken viste klokka 9,58 - ufattelige elleve hundredeler raskere enn hans egen verdensrekord.

- Jeg sa at hva som helst kunne skje, og det gjorde det. Jeg er veldig fornøyd med meg selv, men jeg har planer om å løpe enda fortere i framtiden, sier Bolt etter å ha sikret Jamaicas første VM-gull på 100 meter for menn.

I svak medvind satte han en ny fantastisk verdensrekord 365 dager etter at han løp på 9,69 i «Fugleredet» i Beijing. Det som skulle være en spennende duell mellom verdens tre raskeste menn ble en oppvisning av Bolt.

- Publikum ga meg energi, dette er fantastisk. Jeg mener det var et nesten perfekt løp, men treneren min kommer nok til å finne en liten ting som kan forbedres, sier Bolt med en latter til Eurosport.

9,71 holdt bare til sølvOL-mesteren hadde ikke årets raskeste hundremeter før i kveld (Tyson Gay med 9,77), men da det virkelig gjaldt viste han hvor stor forskjell det er på ham og resten av verden om dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer