Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usain Bolt og Sanya Richards årets friidrettsutøvere

- Visste sesongen ville bli god.

ÅRETS IDRETTSUTØVERE: Usain Bolt og Sanya Richards. Foto: Erik Gaillard / REUTERS.
ÅRETS IDRETTSUTØVERE: Usain Bolt og Sanya Richards. Foto: Erik Gaillard / REUTERS. Vis mer

|||Sanya Richards visste hun ville få en super sesong etter å ha vunnet 400-meteren på 49,23 på Bislett 3. juli.

Søndag ble hun kåret til årets friidrettsutøver i Monaco.

Usain Bolt stakk av med det gjeve trofeet blant mennene, men det var noe alle ventet.

Han vant to VM-gull og satte nok en gang to fantastiske verdensrekorder på 100 (9,58) og 200 meter (19,19). Ingen kan gjøre ham rangen stridig som verdens beste.

Det var mer spennende på kvinnesiden, men det endte altså med at amerikanske Sanya Richards stakk av med det gjeve trofeet foran nesa på Blanka Vlasic.

Ingen vet med sikkerhet, men det var nok de to kampen sto mellom til slutt.

- Jeg visste at sesongen ville bli god for meg da jeg klarte å løpe så raskt som 49,23 i Oslo i begynnelsen av juli, sa Sanya Richards etter å ha blitt vunnet kåringen for annen gang. Hun vant prisen også i 2006.

Hun vant på Bislett, men sammenlignet med hennes første VM-gull og totalseieren i Golden League for tredje gang på rad, blir nok seieren i Oslo liten, selv om den var viktig for henne.

Overveldet

- Jeg er overveldet over å bli kåret til årets utøver, men jeg må samtidig si jeg er glad det ikke var jeg som skulle ta denne avgjørelsen. Mange har prestert svært gode resultater i år, så det kunne ikke være lett å velge, mente Richards.

- Etter løpet i Oslo visste jeg at formen var på vei og at jeg hadde gjort mye riktig i oppkjøringen til sesongen, sa 24-åringen som gifter seg i februar i Austin i Texas.


Bilulykke på godt og vond

- At jeg skulle oppnå det jeg har gjort denne sesongen er bare fantastisk, for det er ikke til å komme fra at den bilulykken jeg var innblandet i kostet meg mye, sa Usain Bolt, den suverent største utøveren internasjonal friidrett har sett på mange, mange år.

- Ulykken satte meg en del tilbake i sesongoppkjøringen, så jeg måtte jobbe knallhardt for å ta igjen det tapte. Antakelig gjorde det meg mye skarpere inn mot VM enn jeg normalt ville ha vært, mente Bolt i møte med internasjonal presse etter søndagens store kåring.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media