EN TATT, BEGGE MISTER: Om Nesta Carters b-prøve også er positiv, ryker OL-gullet deres på stafetten i Beijing. <br>Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB Scanpix
EN TATT, BEGGE MISTER: Om Nesta Carters b-prøve også er positiv, ryker OL-gullet deres på stafetten i Beijing.
Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB ScanpixVis mer

Usain Bolt om å gi fra seg OL-gull: - Det er hjerteskjærende

Forberedt på å miste OL-gull i stafett.

Sprintkongen Usain Bolt sier han er klar til å gi fra OL-gullet på 4 x 100 meter fra Beijing i 2008, men han gjør det med tungt hjerte.

Årsaken til at sprintlegenden som vant tre gull i Fugleredet i den kinesiske hovedstaden, ikke får beholde en av medaljene, er at lagkamerat Nesta Carter som også løp på vinnerlaget i stafetten sammen med Bolt, har testet positivt på et forbudt stimuli.

Dette ble kjent da Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) fikk testet en rekke prøver fra Beijing-OL på nytt.

– Det er hjerteskjærende, for jeg har jobbet hardt i mange år for å vinne gullmedaljer og bli mester. Så skjer dette. Det er vondt, men slikt som kan skje, kommenterer Bolt.

Han fikk sitt store gjennombrudd i Beijing-OL, der han vant gullene på både 100 og 200 meter med nye verdensrekorder. På toppen av det hele ble det stafettgull også, men nå mister han og lagkameratene det.

– Ikke noe problem

Bolt sier at han selvsagt gjerne ville beholde medaljen, men innser at dersom det er riktig det IOC sier, så blir det umulig.

– Ting som dette kan skje i livet, og dersom den positive prøven som nå er funnet, blir bekreftet, vil det ikke være noe problem for meg å gi fra meg medaljen, sier sprintkongen.

Da A-prøven til Nesta Carter ble testet på nytt, viste den spor av Methylhexaneamine melder Kingston-avisen The Gleaner, som Bolt har snakket med. Dersom dette blir bekreftet også ved en positiv B-prøve, står Bolt i fare for å miste en av sine seks gullmedaljer fra OL.

Han vant gullene på både 100 og 200 meter samt på den korte stafetten i både Beijing og London. Målet hans er å gjenta det for tredje gang i Rio. Da blir han unik og historisk.

Første etappe

Carter løp første etappe på den jamaicanske laget i 2008. Han ga Michael Frater, Asafa Powell og Usain Bolt en «flying start» i Fugleredet. 30-åringen var med på verdensrekorden som også var en del av gulløpet. Laget løp inn til 37,10 sekunder.

Trinidad og Tobago og Japan endte på sølv- og bronseplass, men dersom Jamaica blir disket kommer laget fra Trinidad til å rykke fram på førsteplass.

Bolt er lei seg, men til lokalavisen sin sier han likevel at han har sympati for Carter som er den direkte årsaken til at han kan miste en kjær gullmedalje.

– Han må ha det hardt. Jeg vet ikke hva han går gjennom nå, men lett kan det ikke være for ham. Det må være frustrerende, mener Bolt.

(NTB)