HEMMELIG FORHOLD: Usain Bolt har hatt kjæreste i to år, men vil ikke si hvem hun er. Foto: NTB Scanpix
HEMMELIG FORHOLD: Usain Bolt har hatt kjæreste i to år, men vil ikke si hvem hun er. Foto: NTB ScanpixVis mer

Usain Bolt om det å være kjendis: - Jentene kaster seg etter deg

Superstjernen syns synd på de engelske fotballspillerne som gifter seg tidlig.

(Dagbladet): Usain Bolt sliter med en lårskade, men er med i Jamaicas OL-tropp. Der skal den seksdoble OL-mesteren blant annet forsøke å forsvare titlene på 100- og 200-meter.

I et større intervju med engelske The Telegraph snakker 29-åringen ut om litt mer personlige ting. Som giftermål og kjærester.

Bolt forteller at han har vært sammen med ei dame i to år.

- Jeg kommer ikke til å fortelle deg hvem hun er. Jeg vil holde det hemmelig nå, fordi jeg vet at når det blir kjent, så kommer mange til å mene mye, og jeg har sagt til henne at hun ikke takler det. Fordi jeg vet hvordan pressen fungerer. Jeg vet hvordan dere er. Særlig britisk presse, sier Bolt med latteren løst.

- Du vet at det er sant! Tabloidpressen, mener jeg. De gutta åpnet virkelig opp øynene mine. Alle kulturer er forskjellige. Den jamaicanske kulturen er annerledes, når du ser på hvordan menn og kvinner har mer enn én partner. Det er annerledes. Jeg har lagt merke til at i Storbritannia må alle kjente personer, når de blir kjente, gifte seg - det er som om det er en regel. Og jeg mener det er urettferdig!

Kaster seg etter deg

Usain Bolt har aldri lagt skjul på at han er en ivrig Manchester United-supporter. han bruker Wayne Rooney som eksempel på en fotballspiller som giftet seg i ung alder.

- Rooney giftet seg da han var veldig ung - alle de engelske fotballspillerne må gifte seg når de blir veldig kjente. Og jeg syns ikke det er rettferdig overfor dem. Når du blir kjent er det så mye press fra jenter som vil ha deg. Når du gifter deg i en alder av 21 har du ikke levd livet. Det er vanskelig å bli værende hos én kvinne, fordi jenter kaster seg etter deg; og så har du de jentene som tabloidavisene oppfordrer til å være med deg. Og det er ikke rettferdig overfor oss gutter - det er vanskelig å si nei, skjønner du hva jeg mener? Så jeg har lært av dere, sier Bolt.

Bolt påpeker at han ikke er engelsk, men at han kommer fra en annen kultur hvor ting er annerledes. Han mener at folk fra England ikke skal dømme ham basert på engelsk kultur.

Havnet i trøbbel

Bolt har tidligere fortalt at han har hatt problemer med engelske damer, som igjen har endt med oppslag i engelske aviser.

- Jeg har lært at jeg må være veldig forsiktig med engelske damer, de betyr bare en ting, sa Bolt i et intervju med BBC for noen år siden.

- Over årene har jeg havnet i trøbbel tre ganger fordi jeg likte engelske damer, innrømmet Bolt.

Verdens raskeste mann liker å leve et rolig liv, uten for mye styr og støy rundt seg.

- Helt plutselig var hele historien min i avisa. Så jeg har notert at jeg må være forsiktig.