Usain Bolt overrasket av overklasse-naboer: - Jeg ble mer sjokkert enn noengang

Snakker om rasisme.

MØTTE MOTSTAND: Usain Bolt forteller i et nytt intervju om problemer han møtte blant overklassen på Jamaica. Foto: REUTERS/Edgard Garrido
MØTTE MOTSTAND: Usain Bolt forteller i et nytt intervju om problemer han møtte blant overklassen på Jamaica. Foto: REUTERS/Edgard Garrido Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Usain Bolt (29) har vært en av verdens mest kjente idrettsstjerner i en årrekke - og Jamaicas suverent største idrettsprofil.

I et nytt tv-intervju i programmet Profile forteller Bolt om rasisme fra overklassen i Jamaica da han slo igjennom som verdensstjerne.

Verdens raskeste mann forteller at han ble forbløffet over reaksjonene fra naboer da han flyttet inn i et leilighetskompleks ved St. Andrew.

- Spesielt i starten. Jeg ble mer sjokkert enn noen gang. Det var sånn jeg endte opp med å kjøpe huset. Jeg flyttet inn og hadde problemer med noen av dem som var lysere enn meg i huden. Jeg bodde ved siden av en advokat som sa til meg: «Vær forsiktig, de liker ikke å se unge folk som streber», sier Bolt, gjengitt av avisa The Gleaner.

- Liker ikke

Bolt slo for alvor til på friidrettsbanen i 2008. I Beijing-OL samme år satte han verdensrekord på 100- og 200 meter. I 2009-VM i Berlin forbedret han begge rekordene: 9,58 på 100 meter og 19,19 på 200 meter. Begge står fortsatt i dag.

29-åringen er født i den lille byen Sherwood Content, som ligger i Trelawny Parish nord på Jamaica. Da suksessen kom, flyttet han på seg. Da oppsto også problemene og misnøyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer